Denzel Washington is megosztotta a véleményét Will Smith botrányával kapcsolatban

A vasárnap esti Oscar-gálán kialakult káosz közepette, miután Will Smith pofon ütötte Chris Rockot, a Richard király Oscar-díjas sztárjának ezt mondta Denzel Washington: "A legmagasabb pillanatodban légy óvatos, akkor jön el érted az ördög." Washington most részletesebben is mesélt az estéről.

Most Washington kicsit részletesebben is beszélt és arról, hogy mi történt azon az estén. A veterán színész szombat reggel részt vett T.D. Jakes író és püspök vezetői csúcstalálkozóján, ahol a karrierjéről és a hitéről beszélgetett, amikor Jakes megkérdezte őt arról, mi történt Smith és Rock között az Oscar-gálán.

"Nos, van egy mondás: 'Amikor az ördög nem vesz tudomást rólad, akkor tudod, hogy valamit rosszul csinálsz'. Az ördög azt mondja: 'Jaj, ne, hagyd őt békén, ő a kedvencem'. Fordítva, amikor az ördög rád tör, talán azért van, mert megpróbál valami jót tenni. És az ördög valamilyen okból kifolyólag elkapta azt a körülményt azon az estén" - mondta Washington Jakesnek a színpadon.

Washingtont látták beszélni Smith-szel, Tyler Perryvel és Smith publicistájával az Oscar-gála reklámszüneteiben, miután Smith felpofozta Rockot, amiért elsütött egy ízléstelen viccet  Smith feleségével, Jada Pinkett Smith-szel kapcsolatban. A legjobb színésznek járó elismerő beszédében Smith köszönetet mondott Washingtonnak, és elmondta, hogy Washington azt mondta neki: "A legmagasabb pillanatodban légy óvatos, akkor jön el érted az ördög".

"Szerencsére voltak ott emberek. Nem csak én, hanem mások is. Tyler Perry azonnal odajött mellém. [Elmondott] néhány imát. [...] Kik vagyunk mi, hogy elítéljük? Nem ismerem a helyzet minden részletét, de azt tudom, hogy az egyetlen megoldás az ima volt, ahogy én látom" - mondta Washington szombaton.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia a héten vizsgálatot indított a pofon ügyében, pénteken pedig Smith újfent bocsántatot kért, és kilépett az Akadémia tagjai közül, melyről ebben a cikkünkben számoltunk be.