Depp vs Heard: Nincs vége a jogi csatának

Johnny Depp és Amber Heard jogi csatája nem ért véget. Az Aquaman sztárja hivatalosan is bejelentette, hogy fellebbez, amint tud fizetni.

Egy rövid és feszült meghallgatáson péntek reggel Penney Azcarate bírónő előtt bemutatták és bejegyezték a június 1-jén véget ért, nagy horderejű polgári perben hozott jogerős ítéletet. Az Azcarate-tel folytatott oda-vissza csatározások során azonban Heard fő ügyvédje, Elaine Bredehoft igyekezett meghatározni az ügyfele számára javasolt fellebbezés ütemezését és egyebeket is. Azcarate egyenesen közölte Bredehofttal, hogy ha fellebbezni akar a héttagú esküdtszék ítélete ellen, akkor az ügyvédnőnek indítványokat kell benyújtania a bírósághoz. Azcarate arról is tájékoztatta Heard ügyvédjét, hogy az Aquaman sztárjának 8,35 millió dolláros óvadékot kell letennie évi 6%-os kamatokkal, hogy bármilyen fellebbezéssel hivatalosan is továbbléphessen.

E hónap elején Deppnek 15 millió dolláros kártérítést ítélt meg az esküdtszék az 50 millió dolláros rágalmazási perében. Ezt a megítélt összeget Azcarate bírónő szinte azonnal 10,35 millió dollárra csökkentette Virginia állam büntető kártérítési korlátozásának megfelelően. Míg az esküdtszék június 1-jén szinte teljes egészében A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka egykori sztárjának adott igazat, addig Heard 100 millió dolláros ellenperéből 2 millió dolláros kártérítést ítéltek meg a volt feleségnek.

Bár mindketten végig jelen voltak a hathetes tárgyaláson, ma sem Depp, sem Heard nem volt ott a virginiai bírósági teremben. A később önmagát "összetört szívűnek" nevező Heard június 1-jén a teremben volt, amikor az ítéletet felolvasták. Depp nem volt jelen az ítélethirdetésen, helyette inkább az Egyesült Királyságban turnézott Jeff Beckkel.

Bredehoft megismételte azt, amit az elmúlt hetekben nyilvánosan mondott, és pénteken egyértelművé tette, hogy Heard fellebbezni fog az ítélet ellen. Bredehoft azt is elmondta, hogy Heardnek nincs pénze arra, hogy kifizesse Deppet vagy teljesítse az óvadékot. Amellett, hogy valószínűleg megtámadja az óvadék kérdését, Heard védőcsapatának körülbelül 21 napja van arra, hogy fellebbezést nyújtson be. A pénzügyi problémák ellenére a Heard-csapat számára még nincs vége.

"Ahogy a tegnapi kongresszusi meghallgatásokon elhangzott, nem kérsz kegyelmet, ha ártatlan vagy" - mondta a színésznő képviselője a január 6-i bizottsági meghallgatásokon elhangzottakra utalva. - "És nem utasítod el a fellebbezést, ha tudod, hogy igazad van".

A mai napot megelőzően Bredenhoft kora reggeli tévéadásában elhangzott megjegyzései miatt sokan azon tűnődtek, hogy a felek megegyeznek-e, mielőtt a jogerős ítélet megszületik. Valójában a megegyezés reményében Azcarate bírónő szüneteltette az ítélet beterjesztését az ügyiratba. Végül, a múlt héten a Depp-tábor részéről elhangzottak ellenére, a bíróságon ma nem került terítékre egyezség.

Ehelyett Depp ügyvédje, Ben Chew által megfogalmazott ítéletet Azcarate a tárgyalás befejezésekor írta alá. A Depp-csapat valószínűleg inkább hagyta, hogy az ítélet beszéljen, és nem tett nyilatkozatot.

Miközben készülnek a fellebbezési papírok, a Hearddel folytatott csata nem az egyetlen jogi harc, amelyet Depp vív. Gregg "Rocky" Brooks, a Hazugságok városa helyszíni menedzserének, 2018-as, a sztár elleni testi sértés és bántalmazás miatt indított perének tárgyalása július 25-én lesz Los Angelesben. Depp állítólag 2017. április 13-án többször megütötte a stábtagot.

Idézzük fel, melyik filmről is van szó!

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

A Hazugságok városa egy provokatív thriller, mely minden korábbi feldolgozástól eltérően egészen más színben tárja a nézők elé Notorius B.I.G. és Tupac halálának... több»