Már csak napok kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Hans Petter Moland filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 6 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a Liam Neeson utolsónak szánt akicófilmje, Az eltűnés sorrendjében hollywoodi remake-je, a Dermesztő hajsza, melynek amerikiai premierjét kisebb botrány övezte a sztár egy interjúja miatt (erről itt olvashatsz bővebben). A film ennek ellenére jól szereplet a mozikban, hamarosan pedig a hazai közönség előtt is bemutatkozik.

A produkciót Frank Baldwin forgatókönyve alapján Hans Petter Moland rendezte (Az eltűnés sorrendjében, Palackposta), míg a főbb szerepeket Liam Neeson, Laura Dern, Emmy Rossum, Elysia Rotaru, William Forsythe, Julia Jones és John Doman alakítják.

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film eredeti norvég változata, Az eltűnés sorrendjében nagy sikert aratott a hazájában 2014-ben, számos fesztiváldíja mellett remekül teljesített a mozipénztáraknál is. A szintén Hans Peter Moland rendezésében bemutatott film 85 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
  • Liam Neeson egy interjúban elmondta, hogy a Dermesztő hajsza lesz az utolsó akciófilmje.
  • A Dermesztő hajsza forgatása 2017. márciusában kezdődött meg Albertában, Kanadában. A stáb az ezt követő hetekben több helyszínen is dolgozott, egyebek mellett Fernie-ben, British Columbiában.
  • Hans Petter Moland azon kevés rendezők egyike, akinek lehetősége volt arra, hogy egy korábbi filmjét Hollywoodban remake-elje. Moland rendezte ugyanis a film eredeti norvég változatát is (Az eltűnés sorrendjében).

  • A 2014-es norvég film, Az eltűnés sorrendjében alapján készült.

 • Liam Neeson az Independentnek adott friss interjújában vallott arról, hogy évekkel korábban, miután megtudta, hogy az egyik női ismerősét megerőszakolta egy afroamerikai férfi, napokig a környéket járta egy bunkósbottal, abban reménykedve, hogy "kijön egy fekete tag valamelyik kocsmából, és okot ad arra rá, hogy megöljem." A félresikerült interjú miatt elmaradt a film vörös szőnyeges premierje. 

Hazai premierdátum: 2019.02.21.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: