Vajon a mágus hazudott-e a társainak a Bosszúállók: Végtelen háborúban vagy egyszerűen csak hibáztak a filmkészítők?

Mint ismert, Doctor Strange, Vasember, Pókember és a Galaxis őrzőinek egy része a Titánon köt ki, a bolygón, ahonnan Thanos is származik. Itt meg is ütköznek vele, de az őrült titán csúnyán elkeni a szájukat. De még a csata előtt, amíg Thanos felbukkanására várnak, a doki puszta időtöltés gyanánt végigpörgetett 14 000 605 lehetséges jövőt, hogy kiderítse, van-e esélyük egyáltalán. A válasz elég lesújtó volt: ennyiből mindössze egyetlen egy verzió végződött a hősök végső sikerével.

Ezt követően jött Thanos, lecsapta a hősöket és megkaparintotta Doctor Strange-től az időkövet. Majd később az összes többit is és kicsettintette a fél világegyetemet a létezésből. Igen ám, de a Thanos elleni buli után indult Loki sorozat egy kicsit bekavar ebbe a képbe.

Doctor Strange azt állítja, hogy az általa végignézett jövők közül az egyetlen, ami végső győzelemhez vezetett az, ha átadja az időkövet és minden úgy zajlik le, ahogy aztán a Bosszúállók: Végjátékban is láthattuk. Vagyis beleértve a hősök időutazását is, amely során ugyebár a 2012-es Loki kihasználva az ölébe hullott lehetőséget, megszökik az időn át.

Ami viszont ennél is nagyobb baj, hogy a róla szóló sorozatban aztán elég vastagon benne van ő is abban, hogy egy bizonyos Kang, a hódító felemelkedjen. Róla egyelőre elég annyit tudni, hogy hozzá képest Thanos sütit áruló kiscserkész. Egyes feltételezések szerint ő lesz a Marvel moziverzum jelenleg futó korszakának végső nagy gonosza.

Ha valóban így van – és mi másért hozták volna őt be a Lokiban? –, akkor bizony két dolog lehetséges: Doctor Strange hazudott a társainak, mert ezt is előre látta, de nem szólt, hogy legalább Thanost le tudják győzni; a másik pedig, hogy a filmkészítők erre egész egyszerűen nem gondoltak.

Rajongóként viszont ide tennénk egy lehetséges harmadik forgatókönyvet is: Doctor Strange azt mondta, hogy végignézett 14 000 605 lehetséges jövőt, de ezek közül csak egyetlen egy volt, ami az ő győzelmüket hozta. Mi van akkor, ha ez a lehetőség épp a 14 000 605. volt? Vagyis amint talált egy variációt, ami győzelmet ígért, megállt és ebbe az irányba terelte a dolgokat. Ha így lenne, akkor Doctor Strange nem hazudott, csupán nem talált jobb opciót, mert talán ideje sem volt tovább keresgélnie. És persze arról se feledkezzünk meg, hogy elvileg végtelen számú jövőkép lehetséges, így ez a 14 000 605 porszem a sivatagban…

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Kinyílik a titokkal és őrülettel teli multiverzum ajtaja. Most, hogy Vasember és Amerika Kapitány távozott a Bosszúállók: Végjátékban vívott ádáz küzdelem után, az egykori... több»