Dolittle: 10 dolog, amit tudnod kell Robert Downey Jr. új filmjéről

Alig, hogy bő egy évtized után kiszállt a Marvel moziverzumából, Robert Downey Jr. egy újabb olyan produkciót vállalt be, melyből a Universal franchise-ot szeretne építeni. Az Oscar-díjas Stephen Gaghan filmje már a hazai mozikba is megérkezett!  

 különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.

A film rendezői székét Stephen Gaghan foglalhatta el (Sziriána, Arany), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Robert Downey Jr., Ralph Fiennes, Emma Thompson, Marion Cotillard, Selena Gomez, Tom Holland és Octavia Spencer. A forgatókönyvet Stephen Gaghan, Hugh Lofting, Chris McKay és Thomas Shepherd szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A 2014-es A bíró óta ez Robert Downey Jr. első olyan filmje, melyben nem a Marvel szuperhősét, Vasembert alakítja.
  • A film szereplőgárdájában 5 Oscar-díjas (Rami Malek, Jim Broadbent, Emma Thompson, Octavia Spencer és Marion Cotillard) és 3 Oscar-jelölt (Robert Downey Jr., Ralph Fiennes és Kumail Nanjiani) színész is helyet kapott.
  • A megfilmesítési jogokért hatalmas harcot vívott a Universal, a Sony és a 20th Century Fox, de a licitháborúból végül nem a Dr. Dolittle franchise három korábbi filmje mögött is álló Fox, hanem a Universal nyerte meg.
  • A Marvel filmek után ismét együtt állt a kamerák elé a film forgatásán Robert Downey Jr. (Vasember) és Tom Holland (Pókember). A Dolittle a két színész ötödik közös munkája.
  • A Dolittle a Universal negyedik élőszereplős/CGI hibrid filmje. A korábbiak: Casper (1995), Rocky és Bakacsin kalandjai (2000), Hopp (2011).
  • Robert Downey Jr. és Octavia Spencer második közös filmje a 2009-es A szólista után.
  • A film cselekménye Hugh Lofting 1922-es The Voyages of Doctor Dolittle című gyerekkönyvén alapszik.
  • A film eredeti címe The Voyage of Doctor Dolittle volt, azonban a stúdió 2019. augusztusában végül Dolittle-re módosította a címet.
  • Mivel az első tesztvetítések visszhangja nagyon lehangoló volt, a stúdió 2019. áprilisában 21 nap utóforgatást tervezett be.
  • A Dolittle forgatása 2018. februárjában kezdődött meg. Az élőszereplős jeleneteket Kirkby Lonsdale-ben vették fel, de a stáb dolgozott egyebek mellett a Windsor Great Parkban és a Menai Suspension Bridge-en.

Hazai premierdátum: 2020.01.16.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

69 Dolittle  (2020)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Hét évvel felesége halála után Dr. John Dolittle (Downey), a viktoriánus Anglia híres orvosa és állatorvosa kastélya falai közé zárkózva él egy állatsereglettel. Ám amikor a... több»