Timothée Chalamet visszatért a Dűne-hős Paul Atreides szerepében.

Chalamet megosztott egy fotót a Dűne: Második rész produkcióról, ahol háttal áll a kamerának. A színész egy fekete, kapucnis hosszú kabátot visel, amelynek hátulján csontváz körvonala látható. Denis Villeneuve Frank Herbert regényadaptációja folytatásának forgatása az év elején fejeződött be Budapesten, Magyarországon más tájain és Olaszországban, de most az Egyesült Arab Emírségekben forog tovább.

A Warner Bros. és a Legendary hivatalos szinopszisa szerint a folytatás Paul Atreides mitikus utazását mutatja be, aki egyesül Chanival és a fremenekkel, miközben bosszút áll a családját elpusztító összeesküvőkön. Választania kell élete szerelme és az ismert univerzum sorsa között, és igyekszik megakadályozni a szörnyű jövőt, amelyet csak ő láthat előre.

Florence Pugh, Léa Seydoux, Christopher Walken és Austin Butler csatlakozik a szereplőgárdához, Chalamet, Zendaya, Javier Bardem és még több sztár visszatér.

"Olyan, mint egy sakkjátszma" - mondta  Villeneuve az Empire-nek - "Néhány új karaktert a második részben mutatunk be, és már nagyon korán meghoztam azt a döntést, hogy ez az első rész inkább Paul Atreidesről és a Bene Gesseritről fog szólni, valamint arról, hogy milyen élményt jelent neki, amikor először kerül kapcsolatba egy másik kultúrával. A második részben sokkal több lesz a Harkonnen-ügy."

Chalamet korábban a társát, Zendayát is dicsérte, aki a folytatásban a főszereplő Chani szerepében tűnik fel: "Csodálatos. Pontosan azt hozza, amit az elsőben is engedett már láttatni a karakterből - ami hihetetlen volt -, csak most még többet kapunk belőle" - mondta Chalamet a Variety-nek az Eufória Emmy-győzteséről - "És tényleg testvérré vált. Annyira hálás vagyok, hogy partnerként, testvérként és barátként tekinthetek rá."

Egy előzménysorozat is készül az HBO Maxnál, amelyet az Emmy-díjas Csernobil rendezője, Johan Renck irányít, aki az első két epizódot fogja rendezni. A sorozat 10 000 évvel az első Dűne film eseményei előtt játszódik, és a Harkonnen nővérek állnak a középpontban, akik az emberiség jövőjét védik.

Dűne 2. 2023. november 3-án kerül a mozikba.

83 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»