2019.10.07   szerző: csd   hozzászólások: 0

Mr. Hollywood/Mr. Hungary címen érkezik Návai Anikó Andy Vajnáról szóló interjúkötete, amelyben számos filmsztár, közük Sylvester Stallone is megszólalt azzal kapcsolatban, miként is kezdődött barátságuk a világhírű producerrel.

Sly egészen részletekbe menően mesél arról, hogy annak idején a Vajna volt az egyetlen, aki végig hitt a Ramboban, amikor már senki sem. Már a forgatókönyv fejlesztése során állandóan kapcsolatban voltak egymással, az igazán szoros barátság azonban a forgatások alatt alakult ki közöttük.

A stáb Kanadába utazott, ahol kedvezőtlen időjárási viszonyok két héten keresztül nem tudtak elkezdődni a munkálatok. A csapaton belül elképesztő feszültség uralkodott, amely végül a rendezőnél, Ted Kotcheffnél eszkalálódott. Kotcheff egy alkalommal sértegetni kezdte Stallonet, a parázs vita végül pedig tettlegességbe torkollott. Sly elmondása szerint ő magának egy bordája is megrepedt a balhé során.

A színész kész volt azonnal kiszállni a filmből, a verekedés után azonnal a lakókocsijába ment, hogy összepakoljon, egyedül Andy Vajna volt az, aki megrendülve igyekezett lebeszélni minderről, mondván, hogy ha Stallone kiszáll a filmből, akkor mindketten tönkre mennek.

Rendkívül érzelmes momentumként emlékszik vissza minderre Sly, amely végül megalapozta a barátságát Vajnával.