Benny Safdie önálló rendezői debütálását tervezi a "The Smashing Machine" című A24-filmmel, amelyben Dwayne Johnson az MMA- és UFC-bajnok Mark Kerrt alakítja.

Az A24 szerint a film "The Rock eddigi legdrámaibb projektje és szerepe"!

A film logline-ja a következő: "'The Smashing Machine' egy dráma, amely Mark Kerr, a legendás MMA harcos történetén alapul, aki a UFC-s korszakában karrierje csúcsán volt, amikor nem lehetett megállni. Küzd a függőséggel, a győzelemmel, a szerelemmel és a barátsággal a 2000-es évben".

Kerr, az amerikai egykori pankrátor és MMA-ikon kétszeres UFC nehézsúlyú bajnok és Vale Tudo világbajnok volt. Pályafutása során több mint két tucat MMA-címet nyert. Kerr-ről 2003-ban az HBO dokumentumfilmet készített, szintén The Smashing Machine címmel.

Dwayne Johnson és Dany Garcia Seven Bucks Productions cége is kiveszik a részüket a produceri teendőkből. Safdie és Johnson azóta dolgoznak együtt a "The Smashing Machine"-en, hogy Johnson 2019-ben először megszerezte a projekt jogait. Az A24 producerként és finanszírozóként csatlakozott.

"Dwayne és Benny egyedülálló tehetségek, és közös víziójuk Mark inspiráló történetéről elektromossággal tölt el. Mély megtiszteltetés számunkra, hogy velük együttműködve életre kelthetjük ezt a hihetetlenül különleges projektet" - mondta Noah Sacco, az A24 munkatársa egy nyilatkozatban.

Safdie, aki testvérével, Josh-sal együtt a Csiszolatlan gyémánt (A film, amiben végre újra láthattuk Adam Sandler remek drámai oldalát.) és a Jólét című kedvelt krimik társrendezőjeként vált híressé, írja és rendezi a "The Smashing Machine"-t, első önálló projektjét.

Safdie jelenleg a Showtime The Curse című sorozatában játszik főszerepet. Safdie az utóbbi időben több időt töltött a kamera előtt, és komoly szerepeket kapott olyan filmekben, mint az idei év nagy sikere, az Oppenheimer vagy a Hallo, Isten? Én vagyok az, Margaret!/Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret.