Napokon belül debütál a Netflixen Dwayne Johnson legújabb filmje, amelytől a hírek szerint finoman szólva sincs elájulva a szakmai sajtó. De tényleg ennyire rossz lenne a Különösen veszélyes bűnözők vagy csak a kritikusok fújják fel a dolgot?

A történet a világ egyik leghírhedtebb tolvajáról és az őt hajszoló FBI-ügynökről szól, de amikor a hajszájukba bekapcsolódik a tolvaj első számú riválisa is, teljesen felfordulnak a dolgok. Ahogy a leírásból is látszik, a Különösen veszélyes bűnözők nem sok eséllyel fog indulni a legeredetibb forgatókönyv díjáért.

A film meglehetősen rosszul teljesített a kritikusoknál, akik szinte kivétel nélkül lehúzták. A legtöbb kritika nem meglepő módon a forgatókönyvet érte, amelyről sokan úgy vélik, hogy csak véletlenszerűen összedobált klisékből és sablonelemekből áll.

Ami még megmenthetné a filmet, az a szereplőgárda, ugyanis Dwayne Johnson mellett a másik két főszerepet Ryan Reynolds és Gal Gadot alakítja, vagyis Hollywood két igencsak felkapott sztárja. Valószínűleg az is a triónak köszönhető, hogy míg a kritikusok elég szigorúak, addig a nézők már jóval kevésbé. Legalábbis erre utal a Rotten Tomatoes oldal, ahol a kritikusoktól csak 43 százalékot kapott a Különösen veszélyes bűnözők, ezzel szemben a nézői kritikák már 93 százalékon állnak.

Dwayne Johnson továbbra is a világ legsikeresebb színészének számít, de nem ez az egyetlen filmje, amit szétkaptak a kritikusok. Legalább ennyire rosszul szerepelt náluk a Doom, a Fogtündér és a Baywatch is… mondjuk megértjük, miért.