Eddie Redmayne is megszólalt J.K. Rowling körüli botrány kapcsán

Lehet, hogy J. K. Rowling nem csak a rajongói egy részét, de munkatársait is magára haragította legutóbbi nem túl szerencsés megnyilvánulásával? Mint ismert, az írónő a napokban arról twittelt, hogy a biológiai nem a mérvadó, amit sokan a transzneműek elleni támadásnak éreztek. Nem sokkal később a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe is megszólalt, aki szembe ment Rowling véleményével. És most csatlakozott hozzá Eddie Redmayne is.

Eddie Redmayne nevét sokan a Legendás állatok és megfigyelésük filmekből ismerik, amelyek természetesen J. K. Rowling írásain alapulnak, vagyis a színész is dolgozott együtt az írónővel. Ugyanakkor Redmayne korábban A dán lány főszereplője is volt.

A dán lány az egyik első nemváltoztató műtéten átesett emberről, Einar Wegener festőművészről szól, akit Redmayne alakított. Így különösen aktuális a színész véleménye is a kérdésben.

Eddie Redmayne a Variety magazinon keresztül osztotta meg a közvéleménnyel álláspontját, amely Daniel Radcliffe-éhez hasonlóan szembe megy Rowling véleményével. Redmayne is úgy fogalmaz, hogy a transznemű nők nőnek, a transznemű férfiak pedig férfiaknak számítanak, és a nem bináris nemi identitás is egy elfogadandó állapot. Éppen ezért nem ért egyet J. K. Rowlinggal.