Eddig bele sem gondoltál, hány évébe telt Harry Potternek, mire rátalált Voldemort összes horcruxjára

Mitől is volt Voldemort olyan veszedelmes azon kívül, hogy szemrebbenés nélkül szórta a halálos átkot boldog-boldogtalanra? Hát azért, mert nem lehetett megölni. Hogyan érte ezt el? Úgy, hogy hét részre hasította a lelkét és a hét darabot elrejtette egy-egy horcruxba. Amíg ezeket el nem pusztítják, addig ő is életben marad.

Erre jött rá Dumbledor professzor és Harry Potter is. És ezért indult el a Roxfort igazgatója, hogy felkutassa a horcruxokat és elpusztítsa őket. De azt csak a legfanatikusabb rajongók tudják, hogy mennyi időbe is telt összesen, mire mind a hetet meglelték és el is pusztították.

Ha csak Harry, Ron és Hermione kutatását nézzük, akkor az Ron bátyja, Bill Weasley és Fleur Delacour lagziján kezdődött 1997. augusztus 1-én. Az ünneplőket ért halálfaló-támadás elől menekültek el és bújtak el a volt Black-kúrián. Ezt követően indultak el megkeresni a maradék horcruxokat. De mik is ezek pontosan?

Hét van belőlük: Rowie Gomold gyűrűje, Tom Denem naplója, Mardekár medálja, Hugrabug Helga kelyhe, Hollóháti Hedvig diadémja, Nagini és maga, Harry Potter. A horcruxokat nem lehet csak úgy elpusztítani, ehhez igen erős varázslat vagy méreg kell. A könyvekből és a filmekből három ilyen ismert: a baziliszkusz mérge, ami átitatta Griffendél kardját, a táltos tűz és az avada kedavra varázslatok.

A történet szerint Harry, Ron és Hermione kilenc hónapon keresztül kutatott a horcruxok után, amiket nagy nehezen sikerült is elpusztítaniuk. Ugyanis mikor Harry rájön, hogy ő maga az utolsó horcrux, 1998. május 2-án, a nagy Roxforti csata végén feláldozza magát: épp Voldemort küldi rá a halálos átkot, ezzel a saját utolsó lélekdarabját is elpusztítva. Csakhogy Harry a feltámadás köve miatt életben marad, és végez a gonosz varázslóval.

Szóval a három barát összesen kilenc hónapot töltött a kutatással, de az összes horcrux megtalálása és elpusztítása ennél jóval több időt vett igénybe. Mert mint ismert, Dumbledor már sokkal korábban, 1996 júliusában kezdte a kutatást. Ő pusztította el a gyűrűt. Így a tényleges kutatás – nem számolva Tom Denem naplójának még korábbi elpusztítását, hisz akkor még nem tudták, hogy az is horcrux – összesen huszonkét hónapot, vagyis közel két évet ölelt fel.