14 év börtönbüntetésre ítélték az Egy ropi naplója színészét, Ryan Granthamet.

Grantham 2020-ban gyilkolta meg édesanyját, az ítéletet szeptember 21-én hozták meg Vancouverben. A jelenleg 24 éves Grantham börtönbüntetését feltételes szabadlábra helyezés nélkül kell leülnie.

A színész nem sokkal azután adta fel magát a rendőrségen, hogy 2020. március 31-én a család Vancouvertől északra fekvő Squamish-i otthonában lelőtte 64 éves édesanyját, Barbara Waite-ot.

Az ügyészség az év elején tartott ítélethirdetésen azt javasolták, hogy Grantham legfeljebb 18 évig terjedő feltételes szabadlábra helyezési tilalmat kapjon. A volt színész jogi csapata 12 évet javasolt méltányos következményként.

A tárgyalás során kiderült, hogy édesanyja meggyilkolása után Grantham videóra vette a holttestet, és a kamera előtt bevallotta a tettét. Ezt követően Grantham útnak indult azzal a szándékkal, hogy merényletet kövessen el Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel szemben, erről pedig a naplójában is írt. Tervei között szerepelt továbbá, hogy a vancouveri Simon Fraser Egyetemen vagy az ikonikus Lions Gate hídon tömeges lövöldözést követ el.

“Egy ilyen szörnyűség láttán a bocsánatkérés olyan értelmetlennek tűnik, de lényem minden porcikájából sajnálom” - mondta Grantham a bíróságon.