Edward Norton keményen visszaszólt Spielbergnek

Érdekes véleménykülönbség alakult ki Steven Spielberg és Edward Norton közt a mozis vetítések kontra streaming szolgáltatók évek óta tartó vitájában.

Spielberg sosem titkolta, hogy nem ért egyet azzal, hogy a streaming oldalakra készülő filmek is kaphatnak Oscar-díjat, szerinte ugyanis a Netflix és egyéb oldalak veszélyeztetik a mozik jövőjét. Nortonnak azonban merőben más a nézete ezzel kapcsolatban.

A színész szerint maguk a mozihálózatok rontanak a filmélményen azzal, hogy nem megfelelő fényerősséggel használják a projektorokat, rossz a hangminőség, homályos a kép. A Netflix ezzel szemben például a Roma című spanyol film bemutatója idején sokkal többet tett a moziélményért, mint bármelyik filmstúdió.

Joggal hihetnénk, hogy a Norton csupán azért tünteti fel pozitív színben a Netflixet, mert reklámot akar magának, ez esetben azonban szó sincs erről, legújabb filmjét ugyanis a Warner Bros. forgalmazza.

A színész egy elég utópisztikus javaslattal állt elő, szerinte a nézők feladata lenne számonkérni a mozikon a minőséget. Ha ugyanis valóban azt kapnák, amire befizettek, rájönnének, hogy otthon, a képernyő előtt nem lesz hasonló élményben részük.