Ma ünnepli 47. születésnapját az Oscar-díjas Gwyneth Paltrow. Galériás cikkünkben a színésznő karrierjének jelentős állomásait vesszük végig képekben.

Bár már majdnem megszerezte művészettörténeti diplomáját, Gwyneth Paltrow végül tett egy kitérőt a színészkedés, ami végül meghatározóvá vált az életében. 1990-ben előbb a színpadon, majd egy évvel később már a mozivásznon is bemutatkozott. Hollywoodban csakhamar felfigyeltek a tehetségére, és 1991-ben már Steven Spielberg mozijában, a Hookban láthatta a közönség, melyet követően Brad Pitt és Morgan Freeman mellett játszott a kultikus a Hetedikben.

A karrierjének talán legfontosabb állomását jelentette az 1998-as Szerelmes Shakespeare, melynek főszerepéért az Akadémia Oscar-díjjal jutalmazta. Paltrow pályafutását végigkísérik az ikonikus rendezők, forgatott mások mellett Steven Spielberggel, David Fincherrel, John Maddennel és Wes Andersonnal is.

A kétezres években ő is csatlakozott a Marvel moziverzumához, és a 2019-es Végjátékig bezárólag számos alkalommal tűnt fel Peppet Potts szerepében a Vasember és a Bosszúállók című filmekben.

Paltrow a sorozatok világában is kipróbálta magát, a Glee – Sztárok leszünk című nagy sikerű szériában nyújtott alakítását 2009-ben Emmy-díjjal ismerte el a szakma.

A galéria megnyitásához kattints a fenti kis képek megnyitásához, a teljes filmográfiáért pedig látogass el a színésznő adatlapjára ide kattintva.