Travis Fimmel (galériánkban) az anti-hollywoodi színész megtestesítője. Utálja a hírnevet, élvezi az egyszerű életet és kerüli a vörös szőnyegek csillogását, mégis sok Vikingek-rajongó kedvence lett, és még évekkel a nagy feltűnést keltő távozása után is az maradt. Valójában sosem tűnt el, egyszerűen a minimalista életvitelt részesíti előnyben.

EGY LAKÓKOCSIBAN ÉL

Mint sok ausztrál, a színész is szenvedélyesen szereti a természetet, a sportot és általában az egyszerű életet. Az OutsideOnline-nak adott interjújában a riporter elmondta, hogy a színész elvitte őt a farmra, ahol pihenni szokott. Távol egy nagy kastélytól vagy vidéki háztól, Los Angelesben egy fák árnyékában parkoló öreg lakókocsit talált.

Ez a lakókocsi Fimmel kevés holmija közé tartozik, mivel a minimalizmus híve. A lakókocsin kívül van egy piros pick-upja is. Ezek alapján nem nehéz kitalálni, nincs közösségi oldala sem párja. Szerinte azért, mert senki sem bírja őt elviselni: "Mindenki utál engem, és nem azért, mert nem próbálkozom. Ha ennyit utazik az ember, az nehéz".

Az interjú idején a legértékesebb tulajdona a lova volt. 2010-ben Fimmel keresett valakit, aki megtanította volna lovagolni egy szerephez. Ezért felvette a kapcsolatot Walter Scott kaszkadőrkoordinátorral, aki a farm tulajdonosa, ahol jelenleg is él. 

NEM AKARJA, HOGY FELISMERJÉK

Többször is elmondta, hogy a színészet soha nem vonzotta. Modellként kezdte, dolgozott a Kelvin Clienak, de véletlenül lett színész. De cseppet sem vágyik rá, hogy az emberek felismerjék az utcán.

Míg a Vikingek egykori szereplői általában sokszor megjelennek a nyilvánosság előtt, részt vesznek különböző eseményeken, és Instagram-fiókjaikon megosztják a forgatás pillanatait, Fimmel teljesen hiányzik ezekről az akciókról. A rajongók meglepetésére a 2017-ben megjelent San Diegóban, de alig szólalt fel a panelen.

Amikor az Outside-nak adott interjúban a környezetéről beszél, teljesen világos, hogy mennyire nem szereti Hollywoodot. A színész azt mondja, hogy a farmján "csak jó emberek vannak. Senki az iparágból."

MAGÁNAK VALÓ, DE KEMÉNYEN DOLGOZIK

Azon a néhány alkalommal, amikor Fimmel interjút ad, van, hogy egy szót sem szól. Ez történt a Comic-Conon a Vikingek sztárjaival készült interjú során is, amit sikerült úgy végigcsinálnia, hogy egy mukkot sem szólt. A sztárság egyszerűen nem az ő világa.

A színész egyik nagy félelme, ha nem sikerül a munkája, ezért nagyon komolyan veszi a felkészülést. Bevallotta, hogy ha tehetné, hónapokig tanulmányozná a szerepet. Fejlődési vágya arra késztette, hogy önmagával teljesen ellentétes karakterekkel tegyen próbát. Ilyen volt például a Maggie terve című romantikus vígjáték is, vagy a Charley és Pete, melyben egy alkoholista apát alakított.

A színész nagy presztízsű sci-fi sorozatát ugyan a közelmúltban elkaszálták, de biztosak vagyunk benne, hogy következő projektjeivel is nagy meglepetést fog okozni.