Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Vikingek (2013-2020)

Vikings
Filmadatlap
 
52
Szereplők
45
Vélemények
460
Képek
5
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 02. 09.

legújabb vélemény

1
Vikingek, avagy a portyázó nép meséje

Nehéz elkezdeni, hiszen rengeted oldalról meg lehet közelíteni a vikingek mindennapjait, kalandjait, nehézségeit. De azt nem vitatom, hogy Michael Hirst rendező egy egészen elképesztő sorozatot tett le az asztalra. Nagyszerűen mutatja be a portyázó ... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2018. 10. 19.

0

Nagyon jó és élvezetes sorozat igaz az idő múlása fel van gyórsítva és úgy éreztem némely szereplő idősebb a kelleténél de nem számít mert kárpótolnak minket a fordulatok és az eseménydús részek. Alig várom az új részeket.


 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

0

Kellett már ez a szuper kis sorozat...izgalmas,újszerű,és ugye a vikingek azért egy misztikus nép volt,most pedig mennyi mindent megtudunk róluk. Eddig szuper...jöhet a következő évad.

 
MP170506   2020. 01. 20.

0

Nagyon jó sorozat. Tele van izgalommal, fordulatokkal. Sok benne a véres jelent, de ezzel együtt is nézhető. Remek színészek, remek karakterek vannak benne. Tökéletes.

 
hell.l   2016. 05. 10.

1

A legjobb sorozat erről a korszakról. Nagyon jól bemutatja a vikingek életmódját és a korabeli erőviszonyokat is. Tetszik benne, hogy a viking kultúrán kívül megismerhetjük a korabeli angol királyságokat, frankokat is. Minden része izgalmas.Alig várom a következő évadot!:)

 
Norbert93   2018. 07. 24.

0

Tetszik a realisztikus ábrázolása a filmnek. Nem próbálja idealizálni a hőseit, olyannak mutatja be amilyenek a sagák alapján voltak. Kegyetlenek, vérengzőek, ugyanakkor emberiek, akik nagyban eltértek a keresztény életvitel felfogásától. A szereplők... több»

 
szabomarc   2019. 01. 04.

0

Régebben néztem, félbehagytam. Hangulatában kissé hasonlít nekem a Trónok harcára, de a történet maga teljesen más. Mindenkinek ajánlani tudom, nagyon jó sorozat.

Galéria (460)

Videók (5)

 

A show harci jeleneteit koreográfiával és valódi fegyverekkel hadonászó, jól képzett színészek alakítják. A forgatás előtt a színészek körülbelül 3 hetet töltöttek a koreográfia elsajátításával.

(jfruzsi97)
 

Négy halott nyelvet használtak a műsorban, hogy a nézők megértsék, milyenek voltak a vikingek. A szkriptek egy részét lefordították óskandinávra, angolszászra, latinra és ófrankra.

(jfruzsi97)
 

A vikingek szemceruzát használtak, amely kohl néven ismert. Ez egy sötét por volt, amely antimonból, égett mandulából, ólomból, oxidált rézből, okkerből, hamuból, malachitból és krizokollából készült. A harcosok azért viselték, hogy a Nap ne károsítsa a szemüket.

(jfruzsi97)
 

A „viking” valójában nem etnikai vagy nemzeti identitás. Vikingnek lenni hivatás, ez a portyázás fogalma.

(jfruzsi97)
 

A Vikings eredetileg kilenc részből álló minisorozat lett volna a History csatornán, de a pozitív visszhang miatt újabb évadokat is készítettek.

(jfruzsi97)
 

Rollo alakját egy valóban élt vikingről, Hrolfról (megfelelője a latinizált Rollo) mintázták, aki meghódította Franciaország egyes területeit (Normandia). Hrolf Hódító Vilmos leszármazottja volt.

(hp)
 

A mai történelmi tények ismeretében a vikingek valóban viselhettek tetoválást.

(hp)
 

"Loðbrók" egy keresztnév, jelentése: szőrös nadrág, mely valószínűleg a vikingek viseletére utal.

(hp)
 

Rollo tetoválása az északi mitológia egyik ismert jelenetét ábrázolja: két farkas, Hatí és Sköll (Fenrir fiai) a Napot és a Holdat üldözik.

(hp)
 

Az első két évadban a viking szó egyszer sem hangzik el.

(hp)