Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
50
Szereplők
40
Vélemények
300
Képek
6
Videók
Vikingek
 
dailyfilmsan   2018. 10. 19.

Nagyon jó és élvezetes sorozat igaz az idő múlása fel van gyórsítva és úgy éreztem némely szereplő idősebb a kelleténél de nem számít mert kárpótolnak minket a fordulatok és az eseménydús részek. Alig várom az új részeket.

 
MP170506   2020. 01. 20.

Nagyon jó sorozat! Tele van izgalommal, fordulatokkal. Sok benne a véres jelent, de ezzel együtt is nézhető. Remek színészek, remek karakterek vannak benne. Tökéletes!


 
Norbert93   2018. 07. 24.

Tetszik a realisztikus ábrázolása a filmnek. Nem próbálja idealizálni a hőseit, olyannak mutatja be amilyenek a sagák alapján voltak. Kegyetlenek, vérengzőek, ugyanakkor emberiek, akik nagyban eltértek a keresztény életvitel felfogásától. A szereplők nagyon benne vannak a szerepükben, mindenkihez tökéletesen illik a reá kiszabott karakter.

 
hell.l   2016. 05. 10.

A legjobb sorozat erről a korszakról. Nagyon jól bemutatja a vikingek életmódját és a korabeli erőviszonyokat is. Tetszik benne, hogy a viking kultúrán kívül megismerhetjük a korabeli angol királyságokat, frankokat is. Minden része izgalmas.Alig várom a következő évadot!:)

 
sabnock666   2018. 08. 22.

Kellett már ez a szuper kis sorozat...izgalmas,újszerű,és ugye a vikingek azért egy misztikus nép volt,most pedig mennyi mindent megtudunk róluk. Eddig szuper...jöhet a következő évad.

 
Mivel történelmi sorozatról beszélünk, így valamilyen szinten megvan kötve a készítők keze és olyan nagy meglepetéssel nem is szolgálhatnak (persze azoknak, aki tisztában vannak a történelemmel, esetleg a témában jobban elmélyülnek). Viszont, ha az igényességet, a szintet tartani tudja a Vikings, aki az elkövetkező évek üde színfoltja lesz. több»
 

Rollo alakját egy valóban élt vikingről, Hrolfról (megfelelője a latinizált Rollo) mintázták, aki meghódította Franciaország egyes területeit (Normandia). Hrolf Hódító Vilmos leszármazottja volt.

(hp)
 

A mai történelmi tények ismeretében a vikingek valóban viselhettek tetoválást.

(hp)
 

"Loðbrók" egy keresztnév, jelentése: szőrös nadrág, mely valószínűleg a vikingek viseletére utal.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.