Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Vikingek (2013-2020)

Vikings
Filmadatlap
 
52
Szereplők
46
Vélemények
460
Képek
5
Videók

Galéria (460)

Videók (5)

 
Barta Attila   2021. 08. 15.

legújabb vélemény

0
Elrontott vég

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy ismerősöm ajánlotta, ezért kezdtem el nézni. Az első pár évad egész jól sikerült, de amikor Ragnal elkezdett füvezni, onnantól kezdve egy csúszdán ment le az egész film. Az utolsó évadot már meg sem néztem. Az 1-3 évadig nagyon jó kis film volt, kár a végéért.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 02. 09.

1
Vikingek, avagy a portyázó nép meséje

Nehéz elkezdeni, hiszen rengeted oldalról meg lehet közelíteni a vikingek mindennapjait, kalandjait, nehézségeit. De azt nem vitatom, hogy Michael Hirst rendező egy egészen elképesztő sorozatot tett le az asztalra. Nagyszerűen mutatja be a portyázó ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

0

Kellett már ez a szuper kis sorozat...izgalmas,újszerű,és ugye a vikingek azért egy misztikus nép volt,most pedig mennyi mindent megtudunk róluk. Eddig szuper...jöhet a következő évad.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 19.

0

Nagyon jó és élvezetes sorozat igaz az idő múlása fel van gyórsítva és úgy éreztem némely szereplő idősebb a kelleténél de nem számít mert kárpótolnak minket a fordulatok és az eseménydús részek. Alig várom az új részeket.

 
MP170506   2020. 01. 20.

0

Nagyon jó sorozat. Tele van izgalommal, fordulatokkal. Sok benne a véres jelent, de ezzel együtt is nézhető. Remek színészek, remek karakterek vannak benne. Tökéletes.

 
hell.l   2016. 05. 10.

1

A legjobb sorozat erről a korszakról. Nagyon jól bemutatja a vikingek életmódját és a korabeli erőviszonyokat is. Tetszik benne, hogy a viking kultúrán kívül megismerhetjük a korabeli angol királyságokat, frankokat is. Minden része izgalmas.Alig várom a következő évadot!:)

 
Norbert93   2018. 07. 24.

0

Tetszik a realisztikus ábrázolása a filmnek. Nem próbálja idealizálni a hőseit, olyannak mutatja be amilyenek a sagák alapján voltak. Kegyetlenek, vérengzőek, ugyanakkor emberiek, akik nagyban eltértek a keresztény életvitel felfogásától. A szereplők... több»

 

A show harci jeleneteit koreográfiával és valódi fegyverekkel hadonászó, jól képzett színészek alakítják. A forgatás előtt a színészek körülbelül 3 hetet töltöttek a koreográfia elsajátításával.

(jfruzsi97 )
 

Négy halott nyelvet használtak a műsorban, hogy a nézők megértsék, milyenek voltak a vikingek. A szkriptek egy részét lefordították óskandinávra, angolszászra, latinra és ófrankra.

(jfruzsi97 )
 

A vikingek szemceruzát használtak, amely kohl néven ismert. Ez egy sötét por volt, amely antimonból, égett mandulából, ólomból, oxidált rézből, okkerből, hamuból, malachitból és krizokollából készült. A harcosok azért viselték, hogy a Nap ne károsítsa a szemüket.

(jfruzsi97 )
 

A „viking” valójában nem etnikai vagy nemzeti identitás. Vikingnek lenni hivatás, ez a portyázás fogalma.

(jfruzsi97 )
 

A Vikings eredetileg kilenc részből álló minisorozat lett volna a History csatornán, de a pozitív visszhang miatt újabb évadokat is készítettek.

(jfruzsi97 )