Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91%
Filmadatlap
 
52
Szereplők
41
Vélemények
460
Képek
4
Videók
Vikingek
 
jfruzsi97   2020. 09. 24.

legújabb vélemény

Nagyon jó sorozat.Magát azt az időszakot nagyon jól sikerült megfilmesíteniük, szereplők nagyon jól passzolnak a karaktereikhez. Ruhák, eszközök szintén jól ellettek találva. Pár részig ki kell tartania az embernek még beindul a sztori. Na de ha bein... több»

 
dailyfilmsan   2018. 10. 19.

Nagyon jó és élvezetes sorozat igaz az idő múlása fel van gyórsítva és úgy éreztem némely szereplő idősebb a kelleténél de nem számít mert kárpótolnak minket a fordulatok és az eseménydús részek. Alig várom az új részeket.


 
MP170506   2020. 01. 20.

Nagyon jó sorozat! Tele van izgalommal, fordulatokkal. Sok benne a véres jelent, de ezzel együtt is nézhető. Remek színészek, remek karakterek vannak benne. Tökéletes!

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

Kellett már ez a szuper kis sorozat...izgalmas,újszerű,és ugye a vikingek azért egy misztikus nép volt,most pedig mennyi mindent megtudunk róluk. Eddig szuper...jöhet a következő évad.

 
hell.l   2016. 05. 10.

A legjobb sorozat erről a korszakról. Nagyon jól bemutatja a vikingek életmódját és a korabeli erőviszonyokat is. Tetszik benne, hogy a viking kultúrán kívül megismerhetjük a korabeli angol királyságokat, frankokat is. Minden része izgalmas.Alig várom a következő évadot!:)

 
Norbert93   2018. 07. 24.

Tetszik a realisztikus ábrázolása a filmnek. Nem próbálja idealizálni a hőseit, olyannak mutatja be amilyenek a sagák alapján voltak. Kegyetlenek, vérengzőek, ugyanakkor emberiek, akik nagyban eltértek a keresztény életvitel felfogásától. A szereplők... több»

 
szabomarc   2019. 01. 04.

Régebben néztem, félbehagytam. Hangulatában kissé hasonlít nekem a Trónok harcára, de a történet maga teljesen más. Mindenkinek ajánlani tudom, nagyon jó sorozat.

 

A show harci jeleneteit koreográfiával és valódi fegyverekkel hadonászó, jól képzett színészek alakítják. A forgatás előtt a színészek körülbelül 3 hetet töltöttek a koreográfia elsajátításával.

(jfruzsi97 )
 

Négy halott nyelvet használtak a műsorban, hogy a nézők megértsék, milyenek voltak a vikingek. A szkriptek egy részét lefordították ó-skandinávra, angolszászra, latinra és ófrankra.

(jfruzsi97 )
 

A vikingek szemceruzát használtak, amely kohl néven ismert. Ez egy sötét por volt, amely antimonból, égett mandulából, ólomból, oxidált rézből, okkerből, hamuból, malachitból és krizokollából készült. A harcosok azért viselték, hogy a Nap ne károsítsa a szemüket.

(jfruzsi97 )
 

A „viking” valójában nem etnikai vagy nemzeti identitás. Vikingnek lenni hivatás, ez a portyázás fogalma.

(jfruzsi97 )
 

A Vikings eredetileg kilenc részből álló minisorozat lett volna a History csatornán, de a pozitív visszhang miatt újabb évadokat is készítettek.

(jfruzsi97 )
 

Rollo alakját egy valóban élt vikingről, Hrolfról (megfelelője a latinizált Rollo) mintázták, aki meghódította Franciaország egyes területeit (Normandia). Hrolf Hódító Vilmos leszármazottja volt.

(hp )
 

A mai történelmi tények ismeretében a vikingek valóban viselhettek tetoválást.

(hp )
 

"Loðbrók" egy keresztnév, jelentése: szőrös nadrág, mely valószínűleg a vikingek viseletére utal.

(hp )
 

Rollo tetoválása az északi mitológia egyik ismert jelenetét ábrázolja: két farkas, Hatí és Sköll (Fenrir fiai) a Napot és a Holdat üldözik.

(hp )
 

Az első két évadban a viking szó egyszer sem hangzik el.

(hp )
 
Mivel történelmi sorozatról beszélünk, így valamilyen szinten megvan kötve a készítők keze és olyan nagy meglepetéssel nem is szolgálhatnak (persze azoknak, aki tisztában vannak a történelemmel, esetleg a témában jobban elmélyülnek). Viszont, ha az igényességet, a szintet tartani tudja a Vikings, aki az elkövetkező évek üde színfoltja lesz. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.