Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
50
Szereplők
40
Vélemények
300
Képek
6
Videók
Vikingek
 
MP170506   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

Nagyon jó sorozat! Tele van izgalommal, fordulatokkal. Sok benne a véres jelent, de ezzel együtt is nézhető. Remek színészek, remek karakterek vannak benne. Tökéletes!

 
dailyfilmsan   2018. 10. 19.

Nagyon jó és élvezetes sorozat igaz az idő múlása fel van gyórsítva és úgy éreztem némely szereplő idősebb a kelleténél de nem számít mert kárpótolnak minket a fordulatok és az eseménydús részek. Alig várom az új részeket.


 
Norbert93   2018. 07. 24.

Tetszik a realisztikus ábrázolása a filmnek. Nem próbálja idealizálni a hőseit, olyannak mutatja be amilyenek a sagák alapján voltak. Kegyetlenek, vérengzőek, ugyanakkor emberiek, akik nagyban eltértek a keresztény életvitel felfogásától. A szereplők nagyon benne vannak a szerepükben, mindenkihez tökéletesen illik a reá kiszabott karakter.

 
hell.l   2016. 05. 10.

A legjobb sorozat erről a korszakról. Nagyon jól bemutatja a vikingek életmódját és a korabeli erőviszonyokat is. Tetszik benne, hogy a viking kultúrán kívül megismerhetjük a korabeli angol királyságokat, frankokat is. Minden része izgalmas.Alig várom a következő évadot!:)

 
sabnock666   2018. 08. 22.

Kellett már ez a szuper kis sorozat...izgalmas,újszerű,és ugye a vikingek azért egy misztikus nép volt,most pedig mennyi mindent megtudunk róluk. Eddig szuper...jöhet a következő évad.

 
Mivel történelmi sorozatról beszélünk, így valamilyen szinten megvan kötve a készítők keze és olyan nagy meglepetéssel nem is szolgálhatnak (persze azoknak, aki tisztában vannak a történelemmel, esetleg a témában jobban elmélyülnek). Viszont, ha az igényességet, a szintet tartani tudja a Vikings, aki az elkövetkező évek üde színfoltja lesz. több»
 

Rollo alakját egy valóban élt vikingről, Hrolfról (megfelelője a latinizált Rollo) mintázták, aki meghódította Franciaország egyes területeit (Normandia). Hrolf Hódító Vilmos leszármazottja volt.

(hp)
 

A mai történelmi tények ismeretében a vikingek valóban viselhettek tetoválást.

(hp)
 

"Loðbrók" egy keresztnév, jelentése: szőrös nadrág, mely valószínűleg a vikingek viseletére utal.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.