Közösség

Vélemény:

92 Vikingek

(2013)

Skol

D’disasterTourist   2026.02.11 20:20
0

Mikor abbahagytam a Trónok harcát, úgy döntöttem, keresek újra egy olyan sorozatot, amit hosszadalmasan tudok nézni, ténylegesen leköt, és tartalmaz végre valami valóságot. Ekkor jött szembe velem, illetve ajánlások alapján ez a sorozat. Annyira beszippantja az embert az egész sorozat, hogy gyakran vettem észre, éjjelenként parancsoltam megálljt magamnak, mert egyszerűen függőséget okoz. Szerény személyemet alapból érdekli a skandináv kultúra, de ez a sorozat kivételes módon mutatja be ezt a népcsoportot, és enged betekintést az életükbe. Mivel egy sorozatról beszélünk, nyilván túlzásokkal is tarkított minimálisan, de többnyire a stílusukat, modorukat eléggé hűen ábrázolja a szerző. Minden rész kellően megágyazott, felépített, hogy az ember teljesen tisztában legyen a körülményekkel, szinte teljesen konkretizált, letisztult. Egy panaszom sem volt semmire, minden adta magát, a szereposztás meg egyenesen zseniális, mindegyik tökéletes karakter a maga módján. Nyilván a show Ragnaré volt, de sok más kiemelkedő egyénisége van ennek a sorozatnak. Egyszerűen lenyűgöző mestermű, minden figyelmet megérdemel, ha ajánlani lehet, akkor ezt 10-ből 10-szer ajánlanám, mert kihagyhatatlan.