Arra mindenki emlékszik, amikor a Vissza a jövőbe 2-ben Marty felkapja a futurisztikus önbefűző Nike-csukát. Akkoriban milliók szerettek volna olyan cipőt, később a Nike el is készítette. Most viszont egy másik híres gyártó egy másik film előtt tiszteleg két új, menő surranójával.

A Reebok bejelentette, hogy október végén, halloweenre időzítve két új sportcipőt is piacra dob. Ez önmagában nem lenne túl izgalmas hír, ám ezeket a cipőket a Szellemirtók filmek ihlették. Na így már sokkal érdekesebb.

Hogy miért éppen idén rukkolt elő újdonságaival a Reebok, azt nehéz lenne megfejteni, hiszen idén sem új film nem jön, sem az eredeti nem jubilál (azt tavaly tette, amikor 25 éves lett). Mindenestre a két cipő le sem tagadhatná, hogy kik előtt tiszteleg.

Az olcsóbbik változat 100 dollárba fog kerülni. Ez egy homokszínű félcipő lesz, amely finom bőrből készül, a talpa pedig erős gumiból. Ami izgalmassá teszi, az a design. A cipő nyelvén ott virít a hamisítatlan Szellemirtók-logó, a bokánál pedig a „Ready to believe you” szlogen olvasható. A sarkot egy kis sárga-fekete csíkozás dobja fel, míg a cipő talpán zöld paca imitálja, mintha „slime-ba” léptünk volna. A cipő belsejében pedig a „Don’t cross the streams” feliratot olvashatjuk.

A másik cipő jelentősen merészebb és valamivel drágább is. A 150 dolláros változat inkább a fiatalok vagy a nagyon fanatikus rajongók számára lehet érdekes. A fehér, magasított bokájú surranó fekete nyelvén szintén ott a Szellemirtók-logó, míg a Reebok felirat itt sárga-fekete hátteret kapott. Fűző helyett két tépőzár van rajta. Ami viszont merésszé teszi, az a bokánál található zöld műanyag palack, amelyből két vezeték fut a cipő oldalához: az egyik cipőn egy piros és egy kék, a másikon egy zöld és egy kék.

A két cipő tehát a tervek szerint halloween környékén jelenik meg, ekkor lehet majd megvásárolni a Reebok online áruházában. A végére sajnos maradt egy rossz hír is. A Sony a napokban bejelentette, hogy ismét tovább csúsztatják a Szellemirtók: Az örökség premierjét. A legutóbbi állás szerint 2021 márciusában tértek volna vissza a mozikba a szellemirtók, ám most már a dátum 2021 júniusára változott.