Egy rapper és egy popdíva a Mad Max: A harag útjában?

Nemrégiben megjelent egy könyv, amely rengeteg érdekes kulisszatitkot árul el a 2015-ös Mad Max: A harag útja moziról. A könyvből többek közt azt is megtudhatjuk, hogy az éveken át tartó előkészületek során mely sztárok neve merült fel a film kapcsán. Lesznek meglepő nevek is a listán.

Mint ismert, a sztori szerint Furiosa megpróbál kimenekíteni néhány feleséget az őrült Halhatlan Joe karmai közül. Ebben végül Max lesz a segítségére, aki Joe egyik hadfiúja vérzsákjaként keveredik bele a sivatagon átívelő autós üldözésbe. Maxet Tom Hardy, míg Furiosát Charlize Theron alakította emlékezetesen. De mint minden nagy kaliberű mozi esetében, mire őket kiválasztották, fél Hollywood szóba került a készítőknél.

Rengeteg jelölt volt Max karakterére, és mivel ő egy ikonikus központi figura, nagyon nem volt mindegy, hogy ki fogja életre kelteni. A jelöltek közt ott volt Michael Fassbender, Joel Kinnaman, Eric Bana, Jeremy Renner vagy épp Armie Hammer is, míg a rajongók állítólag Sam Worthingtont szerették volna. De nem is ők a legérdekesebbek.

A könyv tanúsága szerint ugyanis a storyboardot készítő Sam Sexton tisztán emlékszik még egy névre, aki a rendező George Miller listáján szerepelt. Ő pedig nem más, mint Eminem. A rapper korábban is szerepelt már filmekben, de a legemlékezetesebb alakítása kétségtelenül az önéletrajzi ihletésű 8 mérföld volt. George Miller meg volt győződve róla, hogy a rapperben hatalmas színészi tehetség lakozik, és meg is kezdték vele az egyeztetéseket. Még a storyboardon is jelentős változtatásokat kellet végezni, hogy felvázolják, milyen lenne Max szőkén.

Hogy végül mégsem Eminem lett az acélszájkosaras vérzsák a filmben, az egyedül rajta múlott. A forgatást ugyanis Ausztráliában szervezték meg, a rapper viszont nem akart olyan messzire utazni az otthonától. Így végül visszadobta az ajánlatot.

Volt egy másik jelölt is a zene világából. Amikor a Furiosa által kimenekített feleségekre keresték a színésznőket, többek közt Rihanna neve is felmerült. George Miller vele is szervezett meghallgatást, amire az énekesnő el is ment. De már a megbeszélésen is olyan egyedi és tündöklő kisugárzása volt, ami semennyire sem volt összeegyeztethető a Mad Max hangulatával.

Érdekesség, hogy Furiosa szerepére sem Charlize Theron volt az elsőszámú jelölt. Ott szerepelt a listán többek közt Jessica Chastain, Gugu Mbatha-Raw, Ruth Negga és Gal Gadot is.