Jack Nicholson barátai aggodalmukat osztották meg a színész magányos életmódjával kapcsolatban, mondván, féltik őt a "végjáték" miatt.

A háromszoros Oscar-díjas színészt több mint egy éve nem látták nyilvánosan, mivel barátai szerint "remeteéletet él". Több forrás is elmondta, hogy a 85 éves színész "már ki sem mozdul otthonról", és hogy "elment az esze", felsorolva az esetleges demencia miatti aggodalmakat. Az ötgyermekes apát utoljára 2021 októberében látták utoljára a Staples Centerben egy Los Angeles Lakers-meccsen fiával, Rayjel.

Nicholson a beszámoló szerint ideje nagy részét - ha nem is minden idejét - a Beverly-i villájában tölti. A pazar ingatlant barátjától, a néhai Marlon Brandotól vásárolta 5 millió dollárért még 2005-ben. A 3,303 négyzetméteres ház négy hálószobával, három fürdőszobával és medencével is büszkélkedhet.

"Világossá tette, hogy az otthona az ő kastélya. De az emberek csak azt kívánják, bárcsak kijönne a házból, és felbukkanna, hogy elmondja nekik, hogy van - vagy legalább megnyugtassa őket, hogy jól van" - mondta egy forrás - "Jack tartja a kapcsolatot bizonyos rokonokkal - különösen Rayjel, akire nagyon büszke -, de a kimozdulós napjai már régen elmúltak" - tette hozzá a bennfentes, utalva a színész 30 éves fiára, aki exétől, Rebecca Broussardtól született.

Mi több, Száll a kakukk fészkére színészéhez közel álló források aggódnak, hogy visszahúzódó természete egyre inkább Brandóéra hasonlít. A 2004-ben elhunyt A keresztapa sztárja annak ellenére, hogy színes életet élt Hollywood elitjének megbecsült tagjaként, utolsó éveit egyedül töltötte.

"Brando gyakorlatilag visszahúzódva halt meg, miután olyan mozgalmas életet élt, és Jack barátai látni vélik a hasonlóságot" - mondta egy forrás - "A gyerekei meglátogatják, de ők az egyetlen kapcsolata a világgal. Olyan, mintha már nem akarna szembenézni a valósággal, és ez egyszerűen szomorú" - tették hozzá.

Nicholson utolsó projektje a 2011-es Honnan tudod? című romantikus komédia volt, amelyben Reese Witherspoon, Paul Rudd és Owen Wilson mellett játszott.

Ami a magánéletét illeti, a színész hat évig volt Sandra Knight férje, akivel 1962-ben kötötték össze az életüket. Leghosszabb kapcsolata Anjelica Huston színésznővel volt. A pár 1973-tól randevúzott, amíg románcuk 1990-ben fel nem bomlott.

Még 2021-ben Nicholson jólétéért aggódó források a RadarOnline-nak elmondták, hogy fia, Ray és nővére, Lorraine "vigyáznak rá": "A Mulholland Drive közössége eléggé összetartó, és mindannyian aggódnak érte" - mondta akkor egy bennfentes, hozzátéve, hogy "fizikailag jól van - de az elméje elszállt". "Nagyon szomorú látni, hogy egy ilyen szupertehetséges színész, mint Jack, így távozik".

Úgy tudni, hogy a színész jelenleg egyedülálló és egyedül él.