2020 október végén, 90 éves korában elhunyt Sean Connery, a világ talán leghíresebb skót színésze. A legendás sztár keltette életre először James Bondot, majd megannyi nagyszerű filmben csillogtatta meg tehetségét. Élete utolsó éveit már visszavonultan, családja körében töltötte a Bahamákon. Halála után az özvegye, Micheline Roqueburne elárulta, mi volt az utolsó kívánsága, és azt is, miért nem tudták még teljesíteni.

Sean Connery, akit mindenki egy rendkívül karizmatikus, határozott embernek ismert meg, sajnos az utolsó hónapjaiban egyre inkább elhatalmasodó időskori demenciával küzdött. Családja elmondása szerint az, hogy már képtelen volt magát rendesen kifejezni, nagyon nagy csapás volt a számára. De végül békében ment el álmában, miközben a családja végig mellette volt.

Özvegye a Scottish Mail magazinnak adott interjújában beszélt Sean Connery utolsó kívánságáról. Ebben meghagyta, hogy testét hamvasszák el, hamvai egy részét a Bahamákon, a többit pedig Skóciában szórják szét. A hamvasztást egy magán krematóriumban végezték el, de a halálát követően nem tudták az utolsó kívánság többi részét teljesíteni a világjárvány miatt.

"Visszahozzuk Seant Skóciába - ez volt az utolsó kívánsága. Azt akarta, hogy a hamvait a Bahamákon és és a szülőföldjén szórják szét. Amikor csak lehetséges és biztonságos lesz újra utazni, akkor a család szándéka az, hogy visszatérjen vele Skóciába."

Micheline Roqueburne akkor azt mondta, hogy mindenképpen el fogják szállítani a színész hamvait Skóciába, ahol eleget fognak tenni a kívánságának, de erre a halálát követő hetekben a koronavírus miatt nem volt lehetőségük.

2003-ban Connery teljesen felhagyott a színészettel, és visszavonult a Bahamákra, hogy nyugodtan élje le hátralévő életét. A színész soha többé nem tért vissza a filmvászonra, bár egyszer elárulta, hogy az egyetlen franchise, amelybe hajlandó lenne visszatérni, az az Indiana Jones-sorozat, melynek Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című részében Connery játszotta Indy apját, Henry Jones, Sr.-t.

A színész, aki ma ünnepelné a 92. születésnapját, nagyszerű filmekkel örvendeztette meg a világot, ebben a cikkünkben a 10 legjobb alakításával állítottunk neki emléket. 

akció | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

Archeológiát tanít Indiana Jones. Felkeresi egy műgyűjtő, aki azt szeretné, ha Jones professzor megkeresné neki a Szent Grált. Egy tudós már eltűnt, amikor az ereklye után... több»