Az Egy ropi naplója színésze, Ryan Grantham (a filmben ő alakította Rodney Jamest) bűnösnek vallotta magát gyilkosságban, amelyért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ryan Grantham, aki márciusban bűnösnek vallotta magát édesanyja meggyilkolásában, a CBC értesülései szerint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök meggyilkolását is tervezte.

A Brit Kolumbiai Ügyészség megerősítette a People magazinnak, hogy Grantham beismerte, hogy másodfokon meggyilkolta édesanyját, Barbara Anne Waite-ot. A színészt leghamarabb tíz év, legkésőbb 25 év múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra.

A beszámolók alapján Grantham videófelvételeket készített arról, amelyeken elpróbálja a gyilkosság utáni órákat, és amelyek egyikén beismeri, hogy meggyilkolta édesanyját. Grantham a 2020. március 31-én  történt gyilkosság után több fegyverrel, Molotov-koktélokkal és kempingfelszereléssel indult volna Rideau Cottage irányába, ahol Trudeau a családjával él.

Grantham a rendőrségnek tett vallomásában, valamint a bíróságon felolvasott magánnaplójából vett részletekben említette Trudeau megölésének tervét. A csatorna szerint Grantham nem jutott el Trudeau rezidenciájára, helyette a vancouveri rendőrkapitányságra ment, hogy feladja magát. 

Michaela Donnelly ügyész két pszichiátriai jelentésre hivatkozott, amelyek szerint a színész a bűncselekményt megelőző hónapokban "intenzív klinikai depressziós időszakon" ment keresztül. A jelentések szerint Grantham azért döntött úgy, hogy megöli az anyját, "hogy megkímélje őt attól, hogy lássa az erőszakot, amit elkövetni szándékozott."

A CBC további beszámolójából kiderül, hogy Grantham édesanyjának holttestére a színész nővére, Lisa Grantham talált rá.