A nyár egyik nagy durranása lehet a Thor: Szerelem és mennydörgés, az első önálló Thor-film a 2017-es Thor: Ragnarök óta. A villámok istene persze ez idő alatt a Bosszúállók oldalán kétszer is megütközött Thanosszal és másodjára végül győzedelmeskedni is tudtak felette, de ettől függetlenül már nem ugyanaz a fickó, mint öt évvel ezelőtt volt.

Az új mozit is az a Taika Waititi rendezte, aki a Ragnarököt is, és az Entertainment Weekly magazinnak adott interjújában mesélt is arról, hogy ez a film miben fog a leginkább különbözni az előzőtől.

Thor, aki a csatatéren a legkeményebb harcosok közé tartozik, már a Thanosszal való háború alatt is kissé megtört és elbizonytalanodott a saját létezésének céljával kapcsolatban. Ez a bizonytalanság csak részben tűnt el a győzelemmel, de Thor azóta is az élet értelmét keresi. E kérdésre a választ a szerelem adhatja meg számára, amely területen még bizonytalanabb.

A filmben újra feltűnik Jane Foster, egykori kedvese, akiből idő közben szintén szuperhős lett: méltónak bizonyult a Mjölnir forgatásához. De mellette ott van Asgard újdonsült uralkodója, a csatateret a trónteremre, a kardot a bürokráciára cserélő Valkyrie, aki legalább olyan bizonytalan új szerepkörében mint Thor a szerelemben.

„A Thor: Ragnarök olyan volt, mint egy jó buli. Elég ünnepire sikerült. Az új film is legalább ennyire szórakoztató és vannak benne túlzások is, de sokkal mélyebb témáról szól mint az előző film. Nem túl komoly, nem dráma, de olyasmivel foglalkozik, ami sokaknak jár a fejében.” – nyilatkozta Taikia Waititi, aki érdekes hasonlattal is előállt a két mozi kapcsán.

A Thor: Ragnarököt a ’70-es évek klasszikus űroperáihoz hasonlította, míg a Thor: Szerelem és mennydörgést inkább a ’80-as évek kalandfilmjeihez. A legtöbb ihletet a Conan, a barbár és a Beastmaster filmek plakátjaiból merítette hozzá.

A filmben feltűnik majd Zeusz Russell Crowe alakításában, akit szintén csak dicsérni tudott a rendező. De mellette Christian Bale-ről is szépeket mondott, a Marvel moziverzum legjobb gonoszának nevezte. Ő alakítja majd Gorrt, az istenek mészárosát.