Elhunyt a Darth Vadert alakító David Prowse

David Prowse ügynöke mindössze annyit közölt a nyilvánossággal, hogy a színész gyors lefolyású betegség következtében halt meg.

Elhunyt a testépítő-színész, David Prowse, aki a filmtörténetbe Darth Vader testdublőreként írta be a nevét. A karakter hangját Prowse akcentusa miatt James Earl Jones kölcsönözte.

Apa nélkül, szegény családban nőtt; már fiatalon állást kellett vállalnia, hogy segítsen édesanyjának eltartani a családot. Dolgozott portásként, életmentőként, de úszómesterként is a bristoli Henleaze uszodában. Kamaszkorában kezdett foglalkozni testépítéssel, majd 1961-ben nagy fölénnyel nyerte meg a a Brit Súlyemelő Bajnokságot. A sport kapcsán személyesen is találkozott Arnold Schwarzeneggerrel és Lou Ferrignoval, akikkel jó barátságba került.  

1978-ban ő készítette fel a fiatal  Christopher Reeve-et az első Superman-film főszerepének eljátszására - ami az edzést és a megfelelő fizikai erőnlétet illeti, mivel az ifjú titán ragaszkodott ahhoz, hogy a filmben saját izomzatával szerepeljen.  

Bár David Prowse számára kétségkívül a  Star Wars  filmek hozták meg az 'áttörést', olyan további hollywoodi produkciókban is feltűnt, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak, a Mechanikus narancs vagy a  Casino 007.

David Prowse 85 éves volt. Nyugodjék békében!