Elhunyt A híd túl messze van ikonikus színésze, Hardy Krüger

93 éves korában elhunyt Hardy Krüger színész.

A színész halálának hírét hamburgi ügynöksége közölte a nyilvánossággal, mint írják Kruger eltávozása mindenkit váratlanul ért a környezetében, a színész utolsó óráit felesége, Anita Park társaságában töltötte.

Hardy Krügert a második világháború utáni Németország egyik kiemelkedő színészeként tartotta nyilván a filmes szakma. Első filmes szerepe az 1944-ben megjelent Junge Adler című filmben volt látható.

A színész karrierje során számos kaland- és történelmi tematikájú filmben szerepelt, többek között az 1957-ben megjelent The One That Got Away és az 1979-es Vadlibák című produkciókban, legismertebb alakítása mégis Richard Attenborough 1977-ben megjelent A híd túl messze van című rendezésében látható.

A nyolcvanas évektől kezdődően főként természetfilmeket készített, illetve számos útikalauzt írt. Karrierje során egy alkalommal jelölték Golden Globe-díjra legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a A Főnix repülése című filmben nyújtott alakításáért.

A színészt felesége, illetve gyermekei, Christiane és Malaika gyászólják. Nyugodjék békében!

16 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Hardy Krüger

Hardy Krüger

szül. 1928. 04. 12. - elhunyt 2022. 01. 19.
Wedding, Berlin, Németország
Hardy Krüger a németországi Weddingben Berlinben született 1928. április 12-én Franz Eberhard August Krüger néven. 1941-ben az Adolf Hitler Schuleba járt. 15 évesen szerepelt először, de egy év múlva a Wehrmachtba kényszerült belépni, ezért megszakadt a karrierje. 1950-ban összeházasodott Renate Densow-val, akivel 1964-ben váltak el.... több»