Elhunyt a Marvel legendás atyja, Stan Lee

95 éves korában meghalt korunk egyik legnagyobb hatású szerzője, Stan Lee.

Hétfő reggel a korházba szállítása után lehunyt a Marvel Comics atyja, Stan Lee, akinek olyan ikonikus karaktereket és képregényeket köszönhet a popkultúra, mint a  Pókember, a Fantasztikus négyes, az X-Men, a Hulk, A vasember és a sort még hosszasan folytathatnánk.

Ha az elmúlt húsz évben csak egyetlen Marvel filmet is láttál, egész biztos, hogy találkoztál Lee örökségével.

A fiatalabb, nem feltétlenül képregény rajongó generáció a filmes cameói miatt ismerte meg a nevét, Lee ugyanis a 2000-ben bemutatott  X-Men - A kívülállók óta minden Marvel produkcióban feltűnt egy rövid jelenet erejéig.

Lee nehéz éveken volt túl. Miután felesége 2017-ben lehunyt, a Marvel Comics legendás alakja egy sok évvel korábbi eset kapcsán maga is belekeveredett egy zaklatási botrányba, nem sokkal később pedig arról cikkezett a sajtó, hogy saját belső körének emberi loptak tőle. Ráadásul bár több tucat képregény karaktert álmodott meg, teljes életműve a Marvel Comics (és most a Disney) tulajdonában volt, vagyis nem élvezette olyan mértékben munkája gyümölcsét, mint azt sokan gondolnák.  Idén márciusban tüdőgyulladással szállították kórházba, majd több hetes kezelés után úgy tűnt, helyreállt az egészségi állapot.  

Lee mindenestre úgy vonul majd be a történelembe, mint a képregények világának legnagyobb hatású alakja.

Lee halálának pontos okáról egyelőre nincsenek információk.

Nyugodjék békében!

Tisztelgésként álljon itt egy video Stan Lee összes filmes és tévés cameójáról.