2021.01.13   szerző: hp   hozzászólások: 0

64 éves korában elhunyt Vass Gábor, az ország egyik legismertebb hangja. 

Elhunyt Vass Gábor, Sean Connery és Samuel L. Jackson magyar hangja

Hosszan tartó betegség után elhunyt a magyar szinkronszínész legenda, Vass Gábor. A színészt a pályafutása során több száz filmben hallhattunk, ő volt Samuel L. Jackson illetve Sean Connery magyar hangja, valamint szinkronizálta Russell Crowe-ot is. Ő volt a magyar hangja Az oroszlánkirály új változatában Mufasának.

Szinkonszerepei mellett több népszerű magyar sorozatban is feltűnt, köztük a Szomszédokban, bár elsősorban színpadi színészként kamatoztatta tehetségét. 

1978-ban Várkonyi Zoltán osztályában szerezte színészdiplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy osztályba járt Hernádi Judittal és Józsa Imrével. A diploma megszerzését követően a szolnoki Szigligeti Színház, Szegedi Nemzeti Színház és a Madách Színház foglalkoztatta.

Ő volt az HBO és az ATV televíziós csatornák csatornahangja. 

Nyugodjék békében!

#1
Vass Gábor

Vass Gábor

szül. 1956. 06. 23. - elhunyt 2021. 01. 13.
Kömlõ, Magyarország
1978-ban Várkonyi Zoltán osztályában szerezte színészdiplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy osztályba járt Hernádi Judittal és Józsa Imrével. A diploma megszerzését követően a szolnoki Szigligeti Színház, Szegedi Nemzeti Színház és a Madách Színház foglalkoztatta. A nézők olyan színházi szerepekben... több»