Elhunyt a Trónok harca színésze, John Stahl

Elhunyt John Stahl, aki Rickard Karstarkot alakította az HBO Trónok harca című sorozatában, erősítette meg az ügynöke. A 68 éves Stahl március 2-án hunyt el.

A színész ügynöke, Amanda Fitzalan Howard közleményt adott ki, amelyben Stahl-t "figyelemre méltó képességű színészként és a skót színház egyik alapembereként" jellemezte. "2022. március 2-án halt meg a Lewis-szigeten, feleségét, Jane Patont hagyta hátra" - tette hozzá.

Stahl a Trónok harca 2. és 3. évadában Steven Blounttól vette át Karstark karakterét. Stahl több jelenetben is Richard Maddennel játszott, amikor a Karstark és a Stark házak szövetségesből esküdt ellenséggé váltak.

A sorozatban való szereplése előtt Stahl leginkább egy skót szappanoperából, a Take the High Roadból lehetett ismerős a közönség számára. A színész 1982-től egészen a 

2003-as utolsó szezonig szerepelt a sorozatban.

A több mint 30 éves karrierje előtt Stahl a Skót Királyi Zenei és Drámai Akadémián tanult, majd számos skót színpadi produkcióban szerepelt. Dolgozott a Royal Shakespeare Company tagjaként és a Londoni Nemzeti Színházban is. 

Nyugodjék békében!

43 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
John Stahl

John Stahl

szül. 1953. 01. 01. - elhunyt 2022. 03. 02.
Sauchie, Clackmannanshire, Scotland, UK
A több mint 30 éves karrierje előtt Stahl a Skót Királyi Zenei és Drámai Akadémián tanult, majd számos skót színpadi produkcióban szerepelt. Dolgozott a Royal Shakespeare Company tagjaként és a Londoni Nemzeti Színházban is. Stahl a Trónok harca 2. és 3. évadában Karstark karakterét Steven Blounttól vette át. Stahl több... több»