Elhunyt a veterán akciósztár, Jimmy Wang Yu, Jackie Chan és Ang Lee is megemlékezett róla

Elhunyt Jimmy Wang Yu  tajvani színész, aki egykor a harcművészeti filmek egyik legnagyobb sztárjának számított. Wang Yu kedden egy tajpeji kórházban hunyt el hosszan tartó betegség következtében. 79 éves volt, halálát lánya, Linda Wang az Instagramon jelentette be.

Wang a kínai Sanghajban született, majd Hongkongba költözött, és a Shaw Brothers stúdió akciósztárjaként szerzett nevet magának az 1960-as években. Legismertebb filmje A félkarú harcos volt, mely az első hongkongi film, amely 1 millió hongkongi dollárt hozott a helyi jegypénztáraknál.

Az akciófilmek Wangot Ázsia egyik legnagyobb sztárjává tették, és nagy népszerűségre tett szert az alacsony költségvetésű filmekre specializálódott amerikai produkciókkal. Életrajzában több mint 40 akció- és harcművészeti film szerepel.

Jackie Chan a Facebookon azt írta: "A kung-fu filmekhez való hozzájárulásodra, valamint a fiatalabb generációknak nyújtott támogatásodra és bölcsességedre mindig emlékezni fogunk az iparágban. A filmjeid pedig mindig megmaradnak a rajongóid szívében. Hiányozni fogsz nekünk!"

Ang Lee rendező közleményben gyászolta Wangot. "A legmélyebb fájdalommal értesültünk a mai napon a haláláról. Sok rajongó számára, mint én is, ő képviseli egy bizonyos korszak hangulatát. Filmjei és hősies szelleme mélyen hiányozni fognak".

Wang 1997-ben hagyta abba a színészkedést, de 2011-ben visszatért a Wu xia című filmmel.

A 2019-es tajvani Golden Horse Awardson életműdíjat kapott.

55 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Wong王馨平Official (@linda_wong_xin_ping) által megosztott bejegyzés

#nonumbers

Jimmy Wang Yu

szül. 1944. 03. 28. - elhunyt 2022. 04. 05.
Wuxi, Jiangsu, Kína
Wang a kínai Sanghajban született, majd Hongkongba költözött, és a Shaw Brothers stúdió akciósztárjaként szerzett nevet magának az 1960-as években. Legismertebb filmje a A félkarú harcos volt, mely az első hongkongi film, amely 1 millió hongkongi dollárt hozott a helyi jegypénztáraknál. Az akciófilmek Wangot Ázsia egyik legnagyobb... több»