Elhunyt Az elit alakulat rendezője, David Leland

82 éves korában elhunyt David Leland rendező és színész.

Halálának okát egyelőre nem közölték a nyilvánossággal. David Leland rendkívül gazdag életművet hagyott hátra rendezőként, forgatóknyvíróként és színészként. 

Pályafutása során olyan nagysikerű produkciókon dolgozott, mint Borgiák - A bűnös család, Az elit alakulat, A nagy ember és a Nehéz eset.

Mindemellett színházi rendezőként is dolgozott, ő vitte színpadra Terry Jones Their Finest Hours című darabját, illetve Pierce Brosnant is ő foglalkoztatta elsőként színházi műben, többek között Tennessee Williams The Red Devil Battery Sign című darabjában.

Első filmes rendezése a Bárcsak itt lennél című produkció volt, amelyért elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvért járó BAFTA-díjat, illetve Cannes-ban elnyerte a Fipresci-díjat is. Karrierje egyik csúcspontját jelképezi a már említett Az elit alakulat című sorozat, amelyért Emmy-díjat kapott.

“Fiatalságom egyik legizgalmasabb pillanat, hogy megkaptam McCabe szerepét, és együtt dolgozhattam Daviddel és Tennessee-vel. David örökké lényeges része lesz a történetemnek és mindazoknak, akik ismerték és szerették őt” - emlékezett meg róla Pierce Brosnan.

“Daviddel egy álom volt együtt dolgozni. Igazi munkatárs volt; őszintén szerette és csodálta a színészeket. Szoros kötelék alakult ki közöttünk. Imádtam a pajkos humorát. Mindig a szívemben leszel, öreg barátom” - írja róla Liam Neeson.

A rendezőt felesége, Sabrina, négy lánya, fia és hat unokája gyászolják. Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ