95 éves korában elhunyt Pat Carroll színésznő.

Halálának hírét lánya, Tara Karsian közölte a nyilvánossággal, mint kiderült a színésznő tüdőgyulladásban szenvedett. “Nehéz szívvel írom, hogy édesanyám, Pat Carroll 95 éves korában elhunyt. Arra kérünk titeket, hogy tiszteljétek meg őt azzal, hogy ma (és minden nap előre) fergetegesen érzitek magatokat, mert ragyogó tehetsége és szeretete mellett a legnagyobb ajándékot hagyta ránk a húgomra, Kerryre és rám: humorral és a nevetés képességével ruházott fel minket... még a legszomorúbb időkben is” - írta Karsian.

Első filmes szerepét az 1948-ban megjelent Hometown Girl című filmben kapta. Az 1956-os Caesar's Hour című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelölték. A későbbiekben visszatérő szereplője volt a nagysikerű Make Room for Daddy című sitcom sorozatnak.

A fiatalabb generáció az 1989-es A kis hableány Disney-film kapcsán ismerhette meg, amelyben ő szinkronizálta a történet főgonoszát, Ursulát. További ismert alakításai a Saját szavak, a Szerelemhajó és a Mary Tyler Moore című produkciókban láthatók.

Filmes karrierje mellett színházi színészként is hatalmas elismerésnek örvendett, 1955-ben a Catch a Star! című darabban nyújtott alakításáért Tony-díjra jelölték, a Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein című monodrámáért pedig Drama Desk-díjat kapott.

Nyugodjon békében!l

98 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Pat Carroll

Pat Carroll

szül. 1927. 05. 05. - elhunyt 2022. 07. 30.
Louisiana, Amerikai Egyesült Államok
Első filmes szerepét az 1948-ban megjelent Hometown Girl című filmben kapta. Az 1956-os Caesar's Hour című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelölték. A későbbiekben visszatérő szereplője volt a nagysikerű Make Room for Daddy című sitcom sorozatnak. A fiatalabb generáció az 1989-es A kis hableány Disney-film kapcsán... több»