Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85

Csipet csapat (1989)

Chip and Dale Rescue Rangers
Filmadatlap
 
49
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 08. 25.

legújabb vélemény

Édes mese. Gyerekkorunkban testvéremmel hétvégente mindig sokat néztük. Izgalmas kis kalandokba keveredtek mindig a kis mókusok. Kisebb gyerkőcök számára tökéletes választás lehet.

 
babsy88   2016. 08. 06.

Régi nagy kedvencem Csuporkával és a többiekkel, egy szuper titkos nyomozó csapat minden rejtélyt megold. Nagyon vicces és aranyos!


 
indingo   2017. 04. 14.

Örülök, hogy ebből még nem készült feldolgozás. A történet nagyon aranyos és vicces és a figurák nagyon kedvelhetőek. Imádtam a nyomozásokat.

 
Deku   2017. 08. 24.

Nagyon nagy kedvencem volt ez is kis koromban, előhozza ez is a nosztalgikus érzéseket. Nagyon tudta, hogy kell szórakoztatni a fiatalságot. Muszáj egyszer legalább látni.

 
Szivárvány1   2016. 11. 20.

Aranyos és kedves régi mesesorozat. Testvérem nagy kedvence volt még. El sem tudom mondani hányszor kellett reggel nézni miatta. Szinte megútáltam, de ma viszont jó érzés visszagondolni rá. A történet tanítja is alap kompetenciákra a kicsiket, nem úgy mint sok mai mese. Szerintem értékes múlttöredékek ezek a régi mesék és érdemes megőrizni őket.

 
Bob   2017. 11. 29.

Gyerekkorom egyik kedvence. Akinek kisgyermekei vannak, mindenképpen szerezze meg és nézesse meg velük. :)

 
NFG   2018. 03. 19.

Össze sem tudnám számolni, hányszor láttam! Ha jó kedvem volt ezt néztem, ha rossz kedvem volt, akkor is! Az összes karakter imádnivaló! Izgalmas, humoros! Csak dícsérni és ajánlani tudom!

 

Chip és Dale a "Private Pluto" (1943) című rövidfilmben debütált először névtelen karakterként. Először 1947-ben nevezték el őket a "Chip an' Dale" című részben.

(Thibo84)
 

Sziporka az egyetlen főszereplő a sorozatban, akinek az utónevét említik. A vezetékneve Hebrencs.

(Thibo84)
 

A 80-as évek végén és a 90-es évek elején – sok rajzfilmhez hasonlóan – a sorozatot 60 epizód után lemondták annak ellenére, hogy sikeres volt. Az iparági logika abban az időben úgy vélte, hogy csak abban az esetben volt sikeresen eladható, ha minimum 60 epizódból állt.

(Thibo84)
 

A Chip és Dale neveket humoros szójátékként választották. Thomas Chippendale (1718–1779), a 18. század befolyásos szekrénygyártója és bútortervezője alapján nevezték el a figurákat.

(Thibo84)
 

A sorozat készítője, Tad Stones eredetileg nem akarta Chipet és Dale-t. A mentőcsapat (1977) alapján készített sorozatot javasolt, de Jeffrey Katzenberg elutasította, mivel megkezdődtek a Mentőcsapat a kenguruk földjén (1990) című film munkálatai. Stones ezután elkezdett dolgozni egy „Metro Mice” nevű sorozaton, melyben a főszereplő egy Kit Colby nevű egér, valamint Sziporka és Kvarg Lipót korai változatai, és egy kaméleon, de Katzenberg és Michael Eisner az ismert Disney karaktereket akarták. Eisner javasolta Chipet és Dale-t.

(Thibo84)
 

Chip és Dale korábban 23 animációs rövidfilmben szerepelt.

(Thibo84)
 

Chip és Dale megjelenését Indiana Jones és Magnum után modellezték. Chip bőrkabátot és kalapot visel, Dale pedig hawaii inget. Véletlenszerűen mindkét karakter kapcsolódik Tom Selleck nevéhez. Ő játszotta Magnumot, és Indiana Jones szerepénél is felmerült a neve.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.