Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Csipet csapat (1989-1990)

Chip and Dale Rescue Rangers
Filmadatlap
 
49
Szereplők
10
Vélemények
27
Képek
2
Videók

Érdekességek: Csipet csapat (1989)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Chip és Dale a "Private Pluto" (1943) című rövidfilmben debütált először névtelen karakterként. Először 1947-ben nevezték el őket a "Chip an' Dale" című részben.

(Thibo84)
 

Sziporka az egyetlen főszereplő a sorozatban, akinek az utónevét említik. A vezetékneve Hebrencs.

(Thibo84)
 

A 80-as évek végén és a 90-es évek elején – sok rajzfilmhez hasonlóan – a sorozatot 60 epizód után lemondták annak ellenére, hogy sikeres volt. Az iparági logika abban az időben úgy vélte, hogy csak abban az esetben volt sikeresen eladható, ha minimum 60 epizódból állt.

(Thibo84)
 

A Chip és Dale neveket humoros szójátékként választották. Thomas Chippendale (1718–1779), a 18. század befolyásos szekrénygyártója és bútortervezője alapján nevezték el a figurákat.

(Thibo84)
 

A sorozat készítője, Tad Stones eredetileg nem akarta Chipet és Dale-t. A mentőcsapat (1977) alapján készített sorozatot javasolt, de Jeffrey Katzenberg elutasította, mivel megkezdődtek a Mentőcsapat a kenguruk földjén (1990) című film munkálatai. Stones ezután elkezdett dolgozni egy „Metro Mice” nevű sorozaton, melyben a főszereplő egy Kit Colby nevű egér, valamint Sziporka és Kvarg Lipót korai változatai, és egy kaméleon, de Katzenberg és Michael Eisner az ismert Disney karaktereket akarták. Eisner javasolta Chipet és Dale-t.

(Thibo84)
 

Chip és Dale korábban 23 animációs rövidfilmben szerepelt.

(Thibo84)
 

Chip és Dale megjelenését Indiana Jones és Magnum után modellezték. Chip bőrkabátot és kalapot visel, Dale pedig hawaii inget. Véletlenszerűen mindkét karakter kapcsolódik Tom Selleck nevéhez. Ő játszotta Magnumot, és Indiana Jones szerepénél is felmerült a neve.

(Thibo84)