Elhunyt Maggie Thrett, a Star Trek színésznője

Maggie Thrett 76 éves korában távozott az élők sorából. Legismertebb szerepe az eredeti Star Trek sorozat "Mudd´s Women" című epizódjában volt, ahol Ruth karakterét alakította.

Az említett rész az 1960-as évek Star Trekjének egyik legemlékezetesebb epizódja, nem kis részben azért, mert három lenyűgözően szép nőt (Thrett, Karen Steele és Susan Denberg) szerepeltettek benne, akiknek látszólag különös hatalmuk volt az Enterprise legénységének férfi tagjai felett - kivéve persze Spockot.

A nők egy bányászkolóniára tartanak, ahol az értékes dilítiumkristályokat bányászó gazdag, de magányos férfiak feleségei lesznek. A titkuk az, hogy egy úgynevezett "Vénusz" nevű drog szedésével válnak egyszerre széppé és ellenállhatatlanná, amelyet a sorozat egyik legemlékezetesebb csirkefogója, Harry Mudd (Roger Carmel) ad nekik.

A sors iróniája, hogy bár Carmel a szomszédja volt, Threttnek meghallgatáson kellett részt vennie a szerepért. Fogalma sem volt arról, hogy mi is volt valójában a sorozat.

Thrett, aki 1946-ban született Diane Pine néven, a korszak számos nagynevű sorozatában szerepelt, többek között a The Wild, Wild West, és a I Dream of Jeannie and McCloud című produkciókban. Christopher Jones, Yvette Mimieux és Judy Pace oldalán szerepelt az 1968-as  Three in the Attic  című vígjátékban, amely abban az évben az American International Pictures legnagyobb bevételt hozó filmje lett. A film és Thrett rövid ideig feltűnt Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében is, az egyik jelenet alatt a háttérben a film reklámja megy a tévében.

1970 májusában Thrett közúti balesetet szenvedett, miközben Gram Parsons motorkerékpárjának utasa volt. Bár látszólag sértetlen maradt (Parsons jelentős sérüléseket szenvedett), Thrett nem sokkal ezután hátat fordított a szórakoztatóiparnak.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából