Úgy tűnik, nagyon is súlyos témát feszeget a Netflix legújabb megjelenése, a Távol a világtól, amely a világvége hangulat mellett az emberiség technológiába vetett hitét is megkérdőjelezi.

Erre az egyik eklatáns példa, hogy a Julia Roberts által megformált Amandának az egyik jelenetben ki kell térnie az autópályán feltorlódott Tesla autók elől, amelyeknek szoftverét önvezető üzemmódban feltörtek. A jelenet célja kétségtelenül bemutassa, hogy a technológia milyen könnyen használható fel az emberiség ellen. A jelenetet egyébként maga a Tesla elnöke, Elon Musk sem hagyta szó nélkül, ő maga ugyanis teljesen másként látja a helyzetet.

“A Teslák akkor is tudnak napelemekről töltődni, ha a világ teljesen Mad Max lesz, és nem lesz többé benzin!” - jegyezte meg Musk a közösségi médiában, amelyre persze rengeteg reakció érkezett, többek szerint ugyanis Musk nem értette meg a jelenet lényegét, így jó eséllyel nem is látta a filmet.

Rumaan Alam, az eredeti könyv írója a Variety magazinnak beszélt minderről. A szerző elmondása szerint fontos hangsúlyozni, hogy a film a könyvhöz hasonlóan valójában nem ad konkrét válaszokat a világvége eseményekre. Néhány szereplő megosztja elméleteit a történtekről, de egyik sem kerül megerősítésre.

“Ez számomra olyan alapvető része volt az írás folyamatának, hogy én sem ismerem a válaszokat. Az első szerkesztőm ennél a könyvnél azt mondta nekem: 'Megértem, hogy feltétlenül szükséges, hogy körbetáncoljuk, mi is történik valójában” - jegyezte meg Alam.

A Sam Esmail rendezésében készült Távol a világtól főszerepeiben Julia Roberts mellett Ethan Hawke, Kevin Bacon, Mahershala Ali, Myha'la Herrold, Farrah Mackenzie és Vanessa Aspillaga láthatók. A film már elérhető a Netflixen a film mafabos adatlapján található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indíthatjátok a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»