10 érdekesség, amit nem tudtál a Pixar új fantasyjéről (Előre)

A Pixar első idei animációs filmje, a Dan Scanlon rendezésében bemutatott Előre végre megérkezett a mozikba. Az animációs stúdió nem esett az önismétlés csapdájába, és ismét egy egyedi produkcióval rukkoltak elő, ezúttal a fantasy műfajában, és ahogy azt már megszokhattuk, a pazar látvány mellett minden korosztályra gondoltak. 

Egy világban, melyet egykor belengett a varázslat, két tizenéves elf fivér, Ian és Barley Lightfoot egy különleges ajándékra bukkannak apjuktól, aki még Ian születése előtt hunyt el, Barley pedig túl fiatal volt még, hogy pontosan emlékezzen a férfira. A varázslatnak köszönhetően a fivéreknek lehetőségük van arra, hogy mindössze 24 órára visszahozzák az apjukat az élők sorába. Barley ráveszi Iant, hogy teljesítse be a varázslatot, azonban egy apróbb hiba csúszik a folyamatba, így csak apjuk lábait sikerül 'feltámasztani'. Ezzel kezdetét veszi a két testvér mágikus kalandja, melynek során mindent elkövetnek a nagy találkozás reményében. 

A film rendezői székét Dan Scanlon foglalhatta el, míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven olyan sztárok kölcsönzik, mint Chris Pratt, Tom Holland, Octavia Spencer és Julia Louis-Dreyfus.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Julia Louis-Dreyfus 22 év után ismét Pixar-filmet szinkronizált (Egy bogár élete - 1998).

  • Az Előre a rendező Dan Scanlon második egészestés mozifilmje. A direktor legutóbb hét éve rendezte meg a szintén a Pixar égisze alatt bemutatott Szörny Egyetem-et (2013).

  • Az Előre a 2020-as évek első Pixar-filmje.

  • A film történetéhez a rendező, Dan Scanlon a saját életéből merített ihletet. A direktor és a fivére még gyerekként veszítették el az apjukat, Dan pedig azt követően írta meg az Előre forgatókönyvét, hogy hallott egy, az elhunyt apjától származó hangfelvételt.

  • A film zenéjét Jeff Danna és Mychael Danna szerezték, akik korábban a Disney egy másik animációs filmjén, a Dínó tesón is dolgoztak. 

  • Az Előre első előzetesét 2019. május 30-án mutatták be az ABC-n a 2019-es NBA kosárlabdabajnokság döntőjének szünetében.

  • Chris Pratt és Tom Holland egyaránt dolgoztak a Marvel Cinematic Universe-n (MCU) külön filmekben és együtt is.
  • Tom Holland harmadik filmje, ahol a hangját adja egy karakternek a Kémesítve (2019) és a Dolittle (2020) után.
  • John Ratzenberger 22. egymást követő Pixar filmje.
  • A Pixar első filmje John Lasseter részvétele nélkül a Disney's Animation Areas vezérigazgatói posztjáról való távozása után.

Hazai premierdátum: 2020.03.05.