Élőszereplős sorozatot készít a Netflix Az utolsó léghajlítóból

A Netlfix most olyan alapanyaghoz nyúl, ami animációként világszerte sikeres, ám egy rendező már egyszer csúnyán belebukott abba a próbálkozásba, hogy élőszereplős változatot készítsen belőle. Ám a streaming csatorna nem gondolkodik kicsiben (nem szokott), és nem egy egész estét filmben gondolkodik, hanem egy egész sorozatban.

Nem másról van szó, hogy az Avatar – Aang legendája című animációs sorozatról, amely Aang és barátai kalandjait követi egy olyan világban, ahol az emberek telekinetikus képességeikkel képesek uralni az elemeket. A csapat elszántan küzd egy önkényúr ellen, hogy véget vessenek egy régóta húzódó háborúnak.

M. Night Shyamalan élőszereplős próbálkozása több mint 100 millió dollárt hozott ugyan a konyhára, de kritikailag hatalmas bukás volt: jelenleg 6 százalék körül áll a RottenTomatoes-on (nem kímélték), és 9 Arany Málna-jelöléséből ötöt sikeresen díjra is váltott.

A Netflixnek tehát egy fokkal óvatosabban kell majd a sorozathoz állni, ám a cég nem variált: az élőszereplős változathoz az eredeti animáció sorozat készítőinek, Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko segítségét kérték. Ők közleményben mondták el, hogy milyen izgalmas az új projekt, és alig várják, hogy végre filmre álmodhassák Aang világát, ahogy egyébként mindig gondoltak rá – és természetesen ügyelnek majd arra, hogy a sorozat kulturálisan precíz legyen, de még véletlenül se „fehérre mosott”, amiért gyakran éri szó a ház elejét Hollywoodban. Örülnek a lehetőségnek, és tudják, hogy a Netflix milyen elkötelezetten szeretné megvalósítani az elképzeléseiket.

Természtesen a Netflix is csapata is alig várja, hogy megvalósuljon a produkció – a kétkedő nézők pedig végre megkapják azt, amitől Shyamalan verziója megfosztotta őket.