A Szentgyörgyi Bálint és Mátyássy Áron rendezésében készült sorozat már tavaly novemberben debütált a Genfi Filmfesztiválon, A besúgó azonban hamarosan elérhető lesz az HBO Max műsorkínálatában is.

A történet szerint 1985-ben a Magyarország hatalmas változás előtt áll. A húszéves Geri érzi ezt, Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Nem sokkal azután, hogy megérkezik a fővárosba, csatlakozik néhány fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kormány ellen. A srác élete azonnal megváltozik, lányokkal ismerkedik, bulikra jár, egy valamit azonban még környezete sem tud róla: Geri valójában az Állambiztonság besúgója.

A sorozat főszerepében Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél, Thuróczy Szabolcs, Lengyel Benjámin  és Varga Ádám láthatók. Pontos premierdátumot ugyan egyelőre nem kapott a széria, a HBO Max mindenesetre március nyolcadikától lesz elérhető Magyarországon.

89 A besúgó  (2022)

dráma | politikai | thriller

SkyShowtime (2023.03.16.)

1985-ben közel járunk a nagy változásokhoz a politikai rendszerben, azonban még tartja magát a kommunista kormány. Geri Budapestre költözik, ahol egyetemen tanul, és csatlakozik... több»