Elton John (galériánkban) és David Furnish tanúvallomást tett Kevin Spacey szexuális zaklatásért indított perében.

John és Furnish video kapcsolaton keresztül tett tanúvallomást, amelyben érintették az általuk évente megrendezett White Tie and Tiara nevű bált, amelyen Spacey is jelen volt, ehhez fűződően pedig felmerült a kérdés, hogy Space az eseményen kívül is tett-e látogatást az otthonukban.

Az énekest tovább szembesítették Spacey egyik vádlójával, aki ugyanakkor leszögezte, hogy nem ismeri az illetőt. John elmondta, hogy emlékszik a színész érkezésére a 2001-es White Tie and Tiara eseményre. “Egy magánrepülőgépen jött, és egyenesen a bálba érkezett” - jegyezte meg az énekes.

“Megértettük, hogy egy olyan jótékonysági szervezetet népszerűsítünk, amely a betegség körüli megbélyegzés felszámolásával foglalkozik, és ha egy híresség el akar jönni, akkor lefényképezik” - válaszolta Furnish arra a kérdésre vonatkozóan, hogy Spacey megtiltotta volna, hogy lefényképezzék őt a rendezvényen.

Spacey az Egyesült Királyságban, a londoni Southwark Crown Court bíróságon ártatlannak vallotta magát a négy férfi elleni szexuális zaklatás 12 vádpontjában.