Emmy 2022: 25 jelölés az Utódlásnak, történelmet írt a Nyerd meg az életed, az HBO lenyomta a Netflixet

Befutottak a 2022-es Primetime Emmy-díj jelölések, amelyek között több visszatérő és új cím is megtalálható, a listavezető viszont kétségtelenül az Utódlás című sorozat, amely 25 jelöléssel indul.

Az HBO drámája, amely korábban kilenc Emmyt nyert, többek között a legjobb drámasorozatnak és a legjobb színésznek járó két jelölést is kiérdemelte, ráadásul sorozatból Nicholas Braun, Kieran Culkin, Matthew Macfayden, J. Smith-Cameron és Sarah Snook is jelölést kaptak a legjobb mellékszereplőnek járó kategóriában.

Az Apple TV+-on futó Ted Lasso 20 jelölést kapott, köztük a főszereplő és társalkotó Jason Sudeikis, aki tavaly Emmy-díjat nyert a főszerepért. 14 jelölésével viszont történelmet írt a Netflix Nyerd meg az életed című sorozata, köztük a legjobb dráma, a legjobb színész (Lee Jung-jae), a legjobb mellékszereplő (Park Hae-soo és Oh Yeong-su), a legjobb női mellékszereplő (Jung Ho-yeon) és a vendégszereplő (Lee You-mi) kategóriában.

A The Hollywood Reporter elemzése szerint az HBO ismét megelőzte a Netflixet. Az HBO összesen 108 jelölést szerzett, megelőzve a Netflix 105 jelölését. A A streaming platformmal együtt az HBO/HBO Max 140 Emmy-jelölést gyűjtött be. 

A 74. Emmy-díjátadóra szeptember 12-én kerül sor, amelyet élő adásban közvetít majd az NBC.