Emmy-díjas alkotóktól jön az új magyar dramedy, az Így vagy tökéletes

Budapesti helyszíneken forgott 34 napon át Varsics Péter első mozifilmje, melyben Fekete ErnőTrokán NóraHais DorottyaLengyel TamásHegedűs D. GézaThuróczy Szabolcs és Gáspár Tibor is szerepel. A párkapcsolatok és az alkotás hazugságairól szóló romantikus dramedy, az jövőre lesz látható a mozikban.

Varsics Péter, a sikeres reklámfilm rendező első mozifilmjében rengeteg humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző (Béres Márta) és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos (Fekete Ernő) hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A romantikus dramedy a ma Budapestjén a reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes és álnok világában játszódik.

A Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A Tanár) forgatókönyvéből készülő  operatőre a számos szakmai díjjal kitüntetett
Nagy András (Apró mesék, Hurok, Bibliothéque Pascal) volt.

„12 nappalt és 15 éjszakát eltölteni egy olyan csapattal, ahol mindenki azt akarja, hogy ez a film jó legyen, igazán nagy élmény volt!” - nyilatkozta a forgatásról Fekete Ernő (Brazilok, Aurora Borealis – Északi fény), a Katona József Színház társulatának oszlopos tagja, aki először lesz látható mozifilm főszerepben.

Varsics Péter élményeit így foglalta össze: „Amilyen messzinek tűnt az elején a forgatás vége, olyan hamar és hirtelen el is jött. Ez nagyrészt köszönhető annak, hogy már az első hét után minden félelem és aggodalom elszállt, egy rendkívül pozitív és jó hangulatú légkör alakult ki, éreztük, hogy a forgatáson dolgozók nem csak a munkájukat végzik, hanem mindenki igyekszik a lehető legjobb formáját hozni. Remek érzés volt ebben az inspiráló közegben alkotni, többször a határainkat feszegetve átvészelni az éjszakai műszakokat, ami a forgatási napok felét tette ki. Elmondhatatlanul büszke vagyok a színészek és a stáb munkájára. Most ráfordulunk a következő, több hónapos próbátételre, ami a vágószobákban vár ránk - őszintén, nagyon-nagyon várom már.”

Az a Filmalap 349,9 millió forint gyártási támogatásával készül a Szupermodern Stúdió gyártásában, mely a napokban kapott - a magyar filmszakmában elsőként - két Nemzetközi Emmy-díj jelölést, a legjobb tévéfilm (Trezor) és legjobb színésznő (Gera Marina, Örök tél) kategóriákban.

Az producere Lajos Tamás és Köves Ábel.