Ennyi volt, el kell engednünk, hogy a nyáron láthassuk Nolan új filmjét

Mivel a koronavírus a világ számos pontján még mindig teljes gőzzel tombol, a mozik is zárva tartanak. Így bármennyire is optimisták voltak a Tenet készítők, a jelek szerint ismét halasztaniuk kell. Ez már nem először fordul elő a filmmel, de ezúttal bizonytalanságban hagyják a rajongókat.

Christopher Nolan új akciófilmje, amelynek nem csak a rendezői székét foglalta el, de ő írta a forgatókönyvet és a produceri feladatokat is ő látta el, már meg kellett volna, hogy jelenjen. Az először kitűzött premierdátum ugyanis a mögöttünk hagyott hétvégén volt, de ezt már régen elhalasztották. Sokáig úgy tűnt, hogy július 31-én azért csak a mozikba kerülhet az akció-thriller, amivel az egyik első nagy premier lett volna a pandémia után. Csakhogy a pandémia még mindig tart, ezért a július végi bemutatót újabb két héttel, augusztus 12-re módosították.

Itt tartottunk mostanáig, de sajnos a legújabb hírek már arról szólnak, hogy a Warner Bros. lényegében levette a filmet a műsortervezetéről. Hogy ez mit jelent? Nagyjából annyit, hogy egyáltalán nem lehet tudni, a Tenet mikor kerülhet a mozikba.

De nem ez az egyetlen halasztás, amit a Warner most bejelentett. Egy másik sikervárományos filmjük sem tudja tartani az eredetileg kiírt premierdátumát. Az utóbbi évek talán legnépszerűbb horror franchise-jának harmadik felvonása, a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített eredetileg szeptember 11-én debütált volna, de ezt most 2021. június 4-re tolták el.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Warner októberre és decemberre tervezett két filmje, a Wonder Woman 1984 és a Dűne is halasztásra kerül-e. Egyelőre a stúdió úgy tervezi, hogy ezeket a tervezett időpontban mutatja be, de amennyiben a járványhelyzet addigra úgy alakul, könnyedén 2021-re csúszhatnak ezek is.