Ennyin múlt, hogy ne utasítsa vissza szerepet Dolph Lundgren a Creed 2-ben

A Creed II. november végén érkezik a mozikba, ám nem csak az előző rész szereplői térnek vissza, hanem régi ismerősök is. A második rész egyik legnagyobb dobása, hogy Dolph Lundgren visszatér Ivan Drago, a filmtörténet egyik legismertebb ellenlábasa szerepében.

Nemrég a portugál Comic-Conon kérdezhették a rajongók Lundgrent a szerepről, aki bevallotta, hogy nem sokon múlt, hogy visszautasítsa a szerepet. Ez egyrészt lehet meglepő is – miért ne akarna valaki szerepet vállalni egy igen sikeres film második részében, ráadásul egy régről ismert, legendás karakterként -, másrészt teljesen érthető döntés. A színész elmesélte, hogy a hezitálása mögött épp az állt, hogy nem akarta lerombolni az ikonikus karaktert. Valahogy volt számára az egészben valami szomorú: az ember bizony nem tudja elkerülni, hogy 30 év nyomot hagyjon rajta. Tartott tőle, hogy nem fogja tudni hozni az elvárásoknak megfelelő szintet, hiszen a filmiparban általában lecserélik a színészt egy fiatalabbra.

Ám végül a remek forgatókönyv meggyőzte, és utólag örül neki, hogy elvállalta a szerepet, mert számára is egy igen érdekes időutazás és önismereti tréning volt. Azt mesélte, hogy a karakterhez saját múltját és élményeit is fel tudta használni, hogy így még élőbb legyen a Drago – illetve sokat nyomott számára a latba, hogy ha Stallone meg tudta csinálni évtizedekkel később ugyanazt a karaktert, akkor ő miért ne tudná.

A Creed 2 Sylvester Stallone és Michael B. Jordan főszereplésével készült, de Stallone keze bőven benne volt a forgatókönyvben is, illetve eredetileg az ő ötlete volt, hogy Rocky ismét visszatérjen a filmvászonra. Teljesen más szerepben ugyan, de a megszokott keménységgel és sérülékenységgel.