Evan Rachel Wood szexuális bántalmazással vádolja Marilyn Mansont a Phoenix Rising előzetesében

Az HBO kétrészes Főnix feltámadása című dokumentumfilmje részletesen bemutatja Evan Rachel Wood Marilyn Manson elleni vádjait.

Előzetest kapott a Phoenix Rising című kétrészes dokumentumfilmje, amely Wood aktivizmusát és a botrányos rocksztár, Marilyn Manson elleni szexuális zaklatási vádakat részletezi.

Wood sikeresen lobbizott a The Phoenix Act elfogadásáért, amely olyan jogszabály, amely meghosszabbítja a családon belüli erőszakos ügyek elévülési idejét Kaliforniában. 

"Az emberek nem csak meghallgatták a történeteinket, hanem azt mondták: 'Igen, mi is hallunk titeket, és valaminek tényleg változnia kell'. " - hangzik el az előzetesben. 

Phoenix Rising: Don't Fall 1. részét a múlt hónapban mutatták be a 2022-es Sundance Filmfesztiválon, és ebben Wood részletesen taglalta, hogy 2006 közepétől 2011 elejéig viharos kapcsolatban volt Marilyn Mansonnal.

Wood elmondta, hogy Manson "első bűnét" akkor követte el ellene, amikor a most 53 éves rocker a 2007-es Heart-Shaped Glasses című klipjének forgatásán vett részt, amikor mindössze 19 éves volt.

"Nem olyan, mint amilyennek gondoltam" - mondta Wood a klipről. "Megbeszéltünk egy szimulált szexjelenetet, de amint forogtak a kamerák, elkezdett igaziból belém hatolni. Ebbe soha nem egyeztem bele. Profi színésznő vagyok, egész életemben ezt csináltam; soha életemben nem voltam még ilyen amatőr forgatáson, egészen a mai napig".

"Teljes volt a káosz" - folytatta. "Nem éreztem magam biztonságban. Senki sem vigyázott rám. Nagyon traumatizáló élmény volt a videoklip forgatása.”

Manson ügyvédje, Howard King a múlt hónapban nyilatkozatban tagadta Wood állításait, azt állítva, hogy Manson nem létesített aktust a színésznővel a forgatáson. (Az ügyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen). 

A film mindkét epizódja március 15-től az HBO Maxon lesz látható. Az előzetest idelent mutatjuk.

dokumentum

Evan Rachel Wood színésznő és aktivista a családon belüli erőszak túlélőjeként szerzett tapasztalatait felhasználva igyekszik igazságot szolgáltatni, begyógyítani egy... több»

Rendező: Amy Berg
Szereplők: Evan Rachel Wood