Sigourney Weaver az 1979-ben megjelent A nyolcadik utas: a Halálban látható Ellen Ripley alakításával egy egészen új női főhőst teremtett a filmtörténetben, a színésznő még további három alkalommal tért vissza az ikonikus szerepben, egy friss interjúban pedig azt is elárulta, melyik film vált az elmúlt évtizedek során a kedvencévé.

Weaver a Collider magazinnak adott interjúban beszélt arról, számára melyik produkció is maradt a legemlékezetesebb, és bár talán a legtöbben az első részre gondolnának, a színésznő szerint A bolygó neve: Halál volt az, amelyik a legösszetettebb történettel rendelkezett.

“James Cameron elképesztő érzékkel építette fel a sztorit. Miután Ripley felébred a hibernációból, majd senki sem hisz neki, ráadásul azzal kell szembesülnie, hogy a családja meghalt, illetve ahová kifut az ő személyes története...ez számomra egyszerűen aranyat ér.

Persze a franchise rajongói számára ez egy sokkal nehezebben eldönthető kérdés. James Cameron A bolygó neve: Halál után nem rendezett több Alien filmet, különös módon a későbbi produkciók pedig kevésbé is nyerték el a nézők tetszését.