A Halloween-sorozat sikeres újraindítása után Jason Blum producer és az új kaszabolós trilógiát rendező David Gordon Green az örök klasszikus Az ördögűzőt tölti meg újra lélekkel, ideillő képzavarral élve. 

A cél az, hogy az 1973-as kultfilm jelenleg még szentségtörést kiáltó hívei új impulzust kapjanak, az ifjabb nemzedékek tagjai pedig rákapjanak a történetre. Az új történetben ismét egy ördög által megszállott gyermek áll a középpontban, akinek apja (Leslie Odom Jr.) az eredeti filmből ismert anyához fordul tanácsért, akit újra Ellen Burstyn (galériánkban) játszik (annak idején alakítása Oscar-jelölést ért). A klasszikus darabban szereplő egykori kislány, Linda Blair viszont nem kapott felkérést.

Az új film alkotói ugyanazt az eljárást követik, mint a Halloween esetében: nem vesznek tudomást a klasszikus darab után készült folytatásokról és ilyen-olyan klónokról, hanem tiszta lappal indítják a rebootot. Blum producer ismét töretlenül optimista, hiszen a Halloween-reboot is bejött: „Mindenki azt hiszi, hogy pofára fogunk esni, de ugyanazokkal az alkotókkal dolgozunk, David Gordon Greennel és Jim McBride-dal – mondta Blum tavaly a CinePOP-nak. – Újraalkotjuk Az ördögűzőt, friss lesz, új, más, és ugyanolyan rémisztő, mint az eredeti.”  

Linda Blair sorsa egyébként érdekes, mert egyrészt bizonyos értelemben tönkretette őt Az ördögűző, végül mégis megváltást jelentett számára. A film bemutatása után a sajtó azon spekulált, hogy valószínűleg tönkrement idegileg a szerep és a rendező, William Friedkin által szándékosan gerjesztett feszültség miatt. A világsikerű horror után Blair játszott annak folytatásában, aztán kisebb-nagyobb tévés és filmes szerepek következtek, de a démon által megszállt kislány alakjától nem tudott megszabadulni. Az a film tette tönkre tehát a karrierjét, amely egy nagy durranással elindította a pályán. A színésznő emiatt nagyot váltott, állatvédő alapítványt hozott létre, és az utóbbi két évtizedet ennek a küldetésnek szentelte, no meg a vegán életmód népszerűsítésének, amiről könyvet is írt. Nem bánja, hogy a mostani Ördögűző-rebootban már nem szerepel, de sok sikert kíván az új vállalkozásnak.

A Az ördögűző: A hívő 2023. október 12-én debütál a mozikban.

horror

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»