Ez a 10 Star Wars karakter (valószínűleg) borzasztó halált halt, és talán bele sem gondoltál

Belegondoltál már, hogy a Star Wars filmekben valójában hányan haltak meg? Oké, elvégre valahol egy háborúról szól, az pedig nincs áldozatok nélkül. De ettől még a filmben meglehetősen sokan hagyják ott a fogukat mindkét fél oldalán. És vannak köztük olyanok is, akik kifejezetten csúnya véget értek, még ha ez elsőre fel sem tűnik a nézőnek. Ilyen karakterből mutatunk most tízet, akik egytől egyig olyan szereplők (többnyire mellékszereplők), akiknek semmi pénzért nem kerülnénk a helyébe.

1. Owen és Beru: Luke Skywalker nagybátyja és nagynénje elvileg a rohamosztagosok keze által haltak meg, bár ez a filmekből sosem derült ki egyértelműen. Egyes találgatások szerint Boba Fett végzett velük, dezintegrálta őket. De valószínűbb, hogy a rohamosztagosok az otthonukkal együtt egyszerűen élve elégették őket lángszórókkal.

2. Bail Organa: De tulajdonképpen az Alderaan bolygó teljes két milliárd fős lakossága is ide vehető. Őket a Halálcsillag pusztító sugara ölte meg, amikor az egész bolygót felrobbantotta. Habár elvileg fájdalommentes és villámgyors haláluk volt, de egy egész bolygó elpusztítása bőven befér egy ilyen felsorolásba.

3. Chewbacca: A Star Wars Legendák – Új Rend regények első kötetében Chewbacca, Han Solo és fia, Anakin Solo a Sernpidal bolygóra utaznak egy szállítmányért. Itt tudják meg, hogy a bolygó és holdja hamarosan ütközni fog, ezért akit lehet, evakuálnak a Millenium Falconon. De Anakin a városban reked az erős szélben és Chewbacca siet a segítségére. A fiút ugyan megmenti, de egy erősebb széllökés őt is eltaszítja az űrhajótól, ami végül kénytelen a pusztuló bolygón hagyni őt. Chewbaccát végül a két bolygó ütközése öli meg.

4. Snowtrooper és a wampa: A wampa egy félig értelmes lény, amely a Hoth bolygón él. Amikor itt a rohamosztagosok üldözik az ellenállókat, egy törölt jelenetben 3CPO elrohan egy ajtó előtt, amin figyelmeztető felirat van. Ezt letépi és magával viszi. Néhány rohamosztagos megáll az ajtó előtt és benyitnak rajta, mire egyiküket egy wampa ragadja meg, a többiek pedig gyorsan visszacsukják az ajtót. A bent rekedt szerencsétlen sorsát ugyan nem mutatják, de nem nehéz kitalálni, hogy perceken belül elevenen felfalták.

5. Jurokk, a Jedi kapuőr: Őt Darth Vader gyilkolta meg, amikor az 501-es klónlégióval megrohamozta a Jedik templomát a Coruscanton. Az egy dolog, hogy Jedik tucatjaival végzi ki, de Jurokk járt talán a legrosszabbul közülük. Egy törölt jelenetben ugyanis Darth Vader szó szerint az álla alatt gyújtja be a fénykardját, amivel azonnal kilyukasztja szerencsétlen koponyáját. A filmekből ez ugyanis kimaradt, de a regényváltozatban olvashatunk róla.

6. Klónkatona a citadellában: A Star Wars: A klónok háborúja rajzfilmsorozatban van egy küldetés, amelyben Anakin, Obi-Wan, Ashoka és egy csapat klónkatona a Lola Sayu bolygóra megy, hogy az ott álló citadellából fontos túszokat mentsenek ki. A citadellában hatalmas biztonsági ajtók vannak, amelyek könnyen végezhetnek bárkivel, akire rácsukódnak. Az egyik klónkatona pontosan így jár, amikor az egyik ajtó lényegében szó szerint kettévágja.

7. Darth Tenebrous: Egyelőre őt a filmekben nem láthattuk, de James Luceno Plagueis című regényében olvashatunk róla és kegyetlen haláláról is. Ő volt a Palpatine-t oktató Sith nagyúr, Plagueis mestere. Egyszer a Bal’demnic bolygóra látogattak, ahol rájuk omlott egy mennyezet. Hogy mentse őket, Tenebrous az Erővel tartotta meg egy időre a törmeléket. Később csak úgy tudta megóvni a saját életét, hogy a midikloriánjait maxikloriánná változtatta, majd az őt tanulmányozó Plagueis testébe költözött. Itt azonban meglátta tanítványa sorsát, miszerint a saját tanítványa keze által fog meghalni, ezért kilépett a testéből. Amikor vissza akart térni a saját testébe, azt tapasztalta, hogy az mumifikálódott idő közben. Így arra lett kárhoztatva, hogy abba visszaköltözve elevenen szenvedje végig, amíg a fizikai teste lassan teljesen elrohadt.

8. A szeparatisták vezetői: őket Darth Vader a Mustafaron végzi ki, miután Palpatine biztonságot és stabilitást ígért nekik a Birodalom megalapítása után. Darth Vader előbb Poggle-t szeleteli fel, majd Shu Maihoz fordul, aki sírva könyörög neki az életéért, de neki is átszúrja a koponyáját. Végül Watt Tambourhoz lép, akinek levágja a karjait és kettészeli a koponyáját. Mindez a Sith-ek bosszúja regényből derül ki.

9. Rohamosztagosok az Endor bolygón: A cuki kis ewokok nem is annyira cukik. Már Luke-ot, Han Solót és Chewbaccát is élve fel akarták falni, de ők még 3CPO és egy Jedi-trükk révén megmenekülnek. Később viszont azt láthatjuk, hogy az ewokok a második Halálcsillag pusztulását ünneplik. Itt látható, hogy a korábban az Endoron állomásozó rohamosztagosok sisakjain dobolnak. Mivel holttestek sehol, elég egyértelmű, hogy őket tényleg felfalták az ewokok. Már nem is annyira cukik…

10. Klónkatonák: őket küldték a Geonosis bolygóra, ahol a helyi őslakosok ellen indítottak inváziót. A bolygón élő rovarszerű lények szónikus fegyvereket használnak, amelyek találat esetén lényegében előbb megrepesztik az áldozat belső szerveit, végül meg is főzi őket. Tulajdonképpen az áldozat belülrő fő meg. És ha ez nem lenne elég borzalmas vég, a geonosisiak a hadifoglyokat általában élve megették…