2017.12.28   szerző: hp   hozzászólások: 0

Nem okozott meglepetést az első helyezett, melyet mára több mint félmillióan láttak idehaza.

Ez a film uralta a hazai mozikat 2017-ben

Nem titkoljuk tovább a nyilvánvalót, a Star Wars: Az utolsó Jedik lett az idei év legnézettebb filmje a hazai mozikban. Bár még van néhány nap az év végéig, nincs olyan produkció, ami behozhatná Rian Johnson filmjét. Az utolsó Jediket december 24-ig 485 ezren látták idehaza, és szinte biztos, hogy ez a szám mára átlépte a félmilliót is, ami forintra átszámolva 725 milliós bevételt jelent. Ehhez képest még az elképesztően sikeres A Viszkis is csak mellékszereplő a maga 245 ezer nézőjével.

Miközben idehaza hasít a produkció, a tengerentúlon a korábbi Star Wars mozikhoz képest (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Star Wars - Az ébredő Erő) meglepően visszafogottan teljesít. Persze olyan film esetében bukásról beszélni, ami Észak-Amerikában már 423 milliót hozott, világszerte pedig már közel 850 milliónál jár nyilvánvalóan nem lehet, de abban a ligában, melyben versenyez még ez az összeg sem számít akkora bombasikernek. Különösen, ha azt vesszük, hogy a Zsivány Egyes a hazájában spin-off létére 532 milliót termelt, melyet aligha fog behozni Az utolsó Jedik. Ez pedig a Disney szemszögéből egyértelműen csalódás lenne.

akció | fantasy | kaland

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel... több»