Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című filmje nagyot nyert a 36. Európai Filmdíjakon Berlinben. 

Az alkotás behúzta a legjobb európai film, a rendező, a forgatókönyv, és a legjobb színésznő (Sandra Hüller) díját is, így az egyik nagy Oscar-várományossá lépett elő, miközben Franciaország nem jelölte a legjobb nemzetközi alkotás kategóriájában.

A Cannes-ban Arany Pálmával díjazott pszichológiai krimiben Sandra látszólag tökéletes élete összeomlik, mint egy kártyavár. A sikeres német írónő francia férjével és vak gyermekükkel él egy francia Alpokbeli kis faluban. Férje hirtelen halála után felmerül a kérdés, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt-e. Sandra így a fárasztó nyomozás és tárgyalás középpontjában találja magát.

Az ünnepség az ukrajnai háború és az izraeli-Hamász konfliktus hátterében zajlott, az Európai Akadémia vezetősége pedig egységre és párbeszédre szólította fel a különböző tagokat.

Az Egy zuhanás anatómiája már látható a hazai mozikban.

dráma | krimi | thriller

Ebben a pszichológiai krimiben, amely a rangos cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálmát, Sandra látszólag festői élete úgy omlik össze, mint egy kártyavár. A befutott... több»