A múlt hónapban érkezett meg a hazai mozikba az év egyik legjobban várt filmje, a Bosszúállók: Végjáték. A Marvel szuperprodukciójával egy közel tíz éven át tartó korszaka zárult le a filmes univerzumnak, amely számtalan meglepetést és fordulatot tartogatott a nézők számára.

Az egyik legnagyobb ilyen meglepetést a rajongóknak talán Thor karaktere jelentette, amikor sokak kedvenc hőse jó pár kilót felszedett magára a történetben. A cselekmény szerint Thor teljesen magába fordult, miután nem sikerült megakadályoznia Thanos ördögi tervét a fél univerzum elpusztítására.

A Végjátékban öt év telik el a katasztrófa után, Thort pedig egy teljesen új külsőben, kissé túlsúlyosként láthatják a nézők. Az eredeti forgatókönyv szerint a karakter a cselekmény egy pontján visszanyerte volna korábbi külsejét. A Thort alakító színész, Chris Hemsworth a Variety magazinnak adott interjújában elárulta, valójában ő szerette volna, ha a karakter a filmben végig megtartja a súlyát.

„Élveztem az új Thor bőrébe bújni, teljesen más érzés volt a korábbi karaktertől megszokottól. Az emberek odajöttek a forgatás során és úgy megöleltek, mint egy nagy macit” – nyilatkozta a színész.

Bár egyelőre nem hivatalos, hogy Thor csakugyan felbukkan-e majd A galaxis őrzői 3-ban, a színész mindenesetre azt is elmondta, hogy szívesen újra megformálná, ahogy ő mondaná, Big Lebowskira emlékeztető külsejében a karaktert.